SON DAKİKA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

16 Ocak 2017, Pazartesi - 21:40
TRABZON (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz son günlerde oluşturulan veya oluşturulmaya çalışılan karamsar havayı, gündemi terörün belirlemesine izin vermek istemiyoruz ve vermeyeceğiz de Allah’ın izniyle." dedi.

Tüfenkci, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentin bölge için önemli illerden biri olduğunu belirterek, "Trabzon’da iş adamlarımızla ihracatçılarımızla bir araya geleceğiz. Sorunları nedir ve bize iletmek istedikleri sıkıntılarını çözme adına buradayız. Onların bizlere iletmiş oldukları sorunları, kendi Bakanlığımızla ilgili çözeceğimiz noktalarda çözüm üretmek, diğer noktalarda da arkadaşlarımıza iletmek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye’de bir yandan terörle mücadele edilirken, güvenlik güçleri terörün kökünü kazımak için gece gündüz demeden çalışırken, bir yandan da ekonomiyi geliştirmek, insanlara iş, aş bulma, ticareti canlandırma, ihracatı artırma noktasında da da gece gündüz demeden çalışmak zorunda olduklarına işaret eden Tüfenkci, şu değerlendirmede bulundu:

"Onunla ilgili geçtiğimiz hafta hükümet olarak yeni bir paketi, özellikle reel sektöre yönelik önemli bir paketi açıkladık. Bunları iş adamlarımızla paylaşmamız ve onların yeniden, yeni bir heyecanla 2017 yılını adeta bir yatırım yılı ilan etme bakımından onları teşvik etmek için buradayız. Paketi incelediğimizde 2017’de yatırımlarını çeken bütün iş adamlarımıza önemli vergisel avantajları sağlamış durumdayız. Biz son günlerde oluşturulan veya oluşturulmaya çalışılan karamsar havayı, gündemi terörün belirlemesine izin vermek istemiyoruz ve vermeyeceğiz de Allah’ın izniyle. Gündemin ekonomi olmasını istiyoruz, gündemin milletimizin, gençlerimize daha çok iş, aş bulma olmasını istiyoruz. Dolayısıyla bu yöndeki çabalarımız da devam edecek."

Vali Yavuz, Bakan Tüfenkci’yi 18 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek Trabzonspor’un Akyazı’daki yeni stadının açılışına davet etti.

Ziyarete Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve diğer ilgililer katıldı.

Bakan Gümrükçü, daha sonra AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler