SON DAKİKA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Kırklareli’nde

26 Ekim 2017, Perşembe - 01:00
KIRKLARELİ (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Özellikle hızlı tren Edirne’ye kadar akabinde de Avrupa’ya gitmesini planladığımız Bakü, Tiflis ve Kars demir yolunun da bir uzantısı olan ve bizim Çin’den Londra’ya bağlayacağımız orta koridor demir yolu projemizin de önemli ayaklarından biri olacak." dedi.

Bakan Tüfenkci’yi Kırklareli Valiliğini ziyaretinde, Vali Orhan Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, İl Emniyet Müdür Vekili Metin Mandacı ile protokol üyeleri karşıladı.

Polis merasim mangasını selamlayan Tüfenkci, ardından Valilik anı defterini imzaladı.

Tüfenkci, valilik makamında yaptığı konuşmada, Kırklareli’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Dün Edirne’de bir takım ziyaretlerde bulunduklarını belirten Tüfenkci, bugünde Kırklareli’nde bulunduklarını dile getirdi.

Tüfenkci, Bakanlık olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Hızlı Tren Projesi’ni önemsediklerini ifade eden Tüfenkci, Trakya’nın ve Kırklareli’nin de projede önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.

Hızlı trenin Avrupa’ya gitmesini planladıklarını vurgulayan Tüfenkci, ’’Kırklareli Trakya’da önemli bir kentimiz ve önü açık olan bir kentimiz. Özellikle hızlı tren Edirne’ye kadar akabinde de Avrupa’ya gitmesini planladığımız Bakü, Tiflis ve Kars demir yolunun da bir uzantısı olan ve bizim Çin’den Londra’ya bağlayacağımız orta koridor demir yolu projemizin de önemli ayaklarından biri olacak.’’ diye konuştu.

Lisanslı depoculuk çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Tüfenkci, lisanslı depoculuğun çiftçilere büyük katkı sağladığını aktardı.

Trakya Bölgesi’nin lisanslı depoculuğun uygulanabilirliği açısından önemli olduğunu anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

’’Lisanslı depolara verdiğimiz teşviklerle beraber hangi bölgede yaparsanız yapın 5. bölge teşviklerinden yararlanma imkanı sağlandı. Akabinde özellikle oralarda korunan ürünlerin ücretlerini devlet olarak bizler karşılıyoruz. Ton başına 25 lira taşıma desteği veriyoruz. Orada depolanan ürünler karşılığında teminat göstererek bankalardan kredi çekebilmekte yüzde 50 kredi süspansiyonunda son aşamaya geldik. Laboratuvar ücretlerini biz karşılayacağız. Dolayısıyla çiftçinin ürünlerinin değerinde ticarileşmesi ve satılması noktasında ürün ihtisas borsalarıyla beraber çok farklı noktalara gelecek. Bu bölgede lisanslı depoculuk uygulanabilirliği açısından önemli bölgelerimizden birisidir.’’

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler