SON DAKİKA

Gümüşhane Valisi Memiş 15 Temmuz’u anlattı

10 Temmuz 2017, Pazartesi - 18:52
GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz darbe girişimi gecesiyle ilgili "O gece Iğdır’dan gelecek ’sıkıyönetim komutanı’ bize gelseydi biz onu tutuklayacaktık ama hemen devreye girerek Iğdır’da tutuklanmasını sağladık." dedi.



1. Milli Parklar Ulusal Fotoğraf Kampı’na katılan Memiş, 15 Temmuz etkinlikleriyle ilgili gazetecilerin sorusu üzerine, 14 Temmuz’da şehit ailelerine yönelik üniversite sosyal tesislerinde bir program düzenleneceğini, 15 Temmuz’da da vatandaşların katılımıyla şehir meydanında etkinlik gerçekleştirileceğini anlattı.

Etkinlikte yürüyüş yapılacağını olacağını ifade eden Memiş, "Bütün vatandaşlarımızla Atatürk Caddesi’nde o gece olduğu gibi bir araya geleceğiz. O gece yine selalar okunacak. 15 Temmuz’dan sonra ise Cumhurbaşkanlığımızdan gelecek talimata göre demokrasi nöbetine devam edeceğiz. İlçelerimizde de bu programlar yapılacak." diye konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşananlara değinen Memiş, Gümüşhane’de devleti temsil eden birimler olarak, milletvekilleri, belediyeler, kaymakamlar, bütün kurumlar ve basın mensuplarıyla daha ilk dakikalardan itibaren darbenin karşısında durduklarını söyledi.

Memiş, "Bütün il ve ilçelerimizde tamamıyla kontrol bizim elimizdeydi. Yurtta Sulh Konseyi’nin Gümüşhane Valisi olarak benim gözaltına alınmam talimatı vardı. Belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın eğer direnirse onların da gözaltına alınma talimatları vardı. İl Jandarma Alay Komutanını merkeze çekmişlerdi." dedi.

Darbecilerin Gümüşhane’ye sözde sıkıyönetim komutanı atadığını kaydeden Memiş, "O gece Iğdır’dan gelecek sıkıyönetim komutanı bize gelseydi biz onu tutuklayacaktık ama hemen devreye girerek Iğdır’da tutuklanmasını sağladık. Gümüşhaneli bütün hemşerilerimiz çok net bir tavır sergilediler. Belediye başkanımız Ercan Çimen daha ilk dakikalardan itibaren çok güzel bir organizasyon yaparak çok net bir duruş sergilediler." ifadesini kullandı.

Gümüşhane Valisi olarak kentin darbe girişimine karşı gösterdiği dik duruş karşısında gurur duyduğunu dile getiren Memiş, Gümüşhane’de 15 Temmuz’dan sonra yaklaşık 350 kamu görevlisi hakkında işlem yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler