SON DAKİKA

Gümüşhane’de FETÖ/PDY davalarında karar

02 Haziran 2017, Cuma - 14:55
GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanan 3 kişiye 6 yıl 3 ay ile 6 yıl 10 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 17-25 Aralık öncesi Gümüşhane’de polis memurları ve milli eğitimden sorumlu grup imamlığı, 17-25 Aralık sonrası ise Gümüşhane Üniversitesi idari personelinden sorumlu imam olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan eski öğretmen B.A, yakınları ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan B.A, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, hiçbir delil gösterilmeden ve mahkeme kararı olmadan meslekten atıldığını savundu.

Meslek hayatının 20 yılının müdür yardımcısı olarak geçirdiğini bildiren sanık B.A, para toplayıp örgüte aktardığı iddiasını reddetti.

ByLock kullanmadığını öne süren sanık, "2015 yılında akıllı telefon kullanmaya başladım. FETÖ/PDY’nin hiçbir etkinliğine katılmadığım gibi bu konuda da herhangi bir etkinlik yapmadım." dedi.

Sanık savunmasının ardından mahkeme heyeti tanıkları dinledi.

Mahkeme heyeti kısa aranın ardından sanık B.A’ya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Öte yandan aynı mahkemede görülen diğer duruşmalarda ise silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan ve FETÖ okullarında öğretmenlik yaptığı öğrenilen A.O.H, 6 yıl 3 ay, FETÖ’ye ait evlerin bölge sorumlusu olduğu bildirilen M.U, 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler