SON DAKİKA

GÜNCELLEME - FETÖ’nün askeri mahrem imamlarına operasyon

21 Ağustos 2018, Salı - 16:55
KONYA (AA) - Konya merkezli 34 ilde, örgütün askeri mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 70 şüpheliden, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 31'i gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları sürüyor. Bu kapsamda daha önce yakalanan örgütün askeri personeli ve "mahrem imamları"nın ifadeleri doğrultusunda tespit edilen 47'si muvazzaf asker, 70 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptıkları belirtilen şüphelilerden 47'sinin muvazzaf asker, 23'ünün ise TSK'dan ihraç edilenler olduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, şüphelilerin yakalanması için Konya merkezli 34 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyonda, gözaltı kararı çıkarılan 70 şüpheliden aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 31'i yakalandı. Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Adreslerinde bulunamayan 39 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler