SON DAKİKA

GÜNCELLEME - Hevsel Bahçeleri’ndeki uyuşturucu operasyonu

21 Ekim 2017, C.tesi - 13:40
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri’nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11,5 kilogram kubar esrar ile 8 bin 280 kök Hint keneviri ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Özel Harekat Şubesi ekiplerinden 100 polisin katılımıyla Dicle Nehri kenarındaki Hevsel Bahçeleri’nde sabah saatlerinde başlatılan operasyon tamamlandı.

Operasyonda drone ile tespit edilen 11 alanda 8 bin 280 kök Hint keneviri ile kurutulmaya bırakılan 11,5 kilogram kubar esrar bulundu.

Kenevirler polis ekiplerince numune alınmasının ardından yerinde imha edildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, Hevsel Bahçeleri’nde yapılan operasyonlarda geçen yıl 1 milyon kök, bu yılın başında 80 bin kök kenevirin imha edildiğini anımsattı.

Çalışmaların devam ettiğini belirten Güneş, "Etkin ve kararlı çalışmaların neticesini almış bulunuyoruz. Geçmiş yıllara oranla hem sayıda hem ekilen arazide düşüş var. Etkin mücadelemiz sürecek herkesin bilmesini istiyoruz ki Diyarbakır’da ve yurt sathında çalışmalar kararlı bir şekilde sürecek. Zehir tacirlerine müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler