SON DAKİKA

GÜNCELLEME - İzmir’de FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma

25 Ağustos 2016, Perşembe - 05:08
İZMİR (AA) - İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında zabıt katibi ve yazı işleri müdürlerinin de yer aldığı 27 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 adliye çalışanının İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" ve "örgüt adına faaliyet yürüttükleri" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, adliyeye girişleri sırasında gözaltındaki kadınlardan birisinin kucağındaki 5 aylık bebek dikkati çekti.

Zanlılardan, aralarında zabit katipleri ile yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu 12’sinin tutuklandığı, 15’inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 10 Ağustos’ta düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında, İzmir Adliyesi’nde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla zabıt katibi ve yazı işleri müdürü 81 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, bunlardan 3’ünün başka suçlardan tutuklu olduğu öğrenilmişti.

Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 20 zanlı tutuklanmış, 25 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler