SON DAKİKA

GÜNCELLEME - Karaman’da fabrika yangını

09 Temmuz 2018, Pazartesi - 03:55
KARAMAN (AA) - Karaman'da bir plastik fabrikasında çıkan yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin yaklaşık 5 saat süren çabalarıyla kontrol altına alındı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren plastik fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Ayrıca çevre il ve ilçelerden takviye itfaiye ekipleri görevlendirildi.

Alevler, 30 itfaiye aracı ve 100 görevliden oluşan ekiplerle 5 saate yakın bir sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmasına başlandı.

Fabrikanın yanan bölümünün çevresi kepçe ve iş makineleriyle yıkıldı. Yanan bölgeye kimyasal köpükle müdahale edildi.

Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

- "Yangın fabrikanın depo bölümünde çıkmış"

Belediye Başkanı Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının ucuz atlatıldığını söyledi.

Son duruma ilişkin bilgi veren Çalışkan, "Yangın, plastik malzeme üretilen fabrikanın kimyasal malzemelerin saklandığı depo bölümünde çıkmış. Şu anda tamamen kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı, yaralı veya dumandan etkilenen kişi yok. Sahiplerine ve Karaman'ımıza geçmiş olsun diliyorum." dedi.

Belediye İtfaiye Müdürü İsa Kayhan da Konya'nın merkez ve Çumra ile Ereğli ilçeleri, Karaman'ın Ayrancı ilçesi ve olay yeri çevresindeki fabrikalardan itfaiye araçlarının alevleri söndürmek için seferber edildiğini dile getirdi.

Yangının etkili olduğu yerde plastik malzemeler bulunduğundan alevlerin büyüdüğünü vurgulayan Kayhan, şöyle konuştu:

"Müdahalelerimiz sonucu yangının hilal şeklinde önünü kestik ve bir bölgede bıraktık. Bir itfaiye aracı devamlı olarak LPG tanklarını soğuttu. 30 itfaiye aracı ve 100 personelle müdahale edildi. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangın neden çıktı, şu anda bilmiyoruz. Bu daha sora tespit edilmeye çalışılacak."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler