SON DAKİKA

GÜNCELLEME - Sobadan zehirlenen anne ve engelli kızlarının ölü bulunması

29 Nisan 2016, Cuma - 02:48
SAMSUN (AA) - Ladik ilçesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ve iki engelli kızı toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin öğrencisi 14 yaşındaki Sıla ile 11 yaşındaki kardeşi Selen İnce’nin 3 gündür okula gitmediğini öğrenen merkezin müdürü Ayşe Maden, öğrencilerinin durumunu öğrenmek için Bahşi Mahallesi’ndeki evlerine gitti. Zile defalarca basmasına rağmen kapı açılmayınca şüphelenen Maden, aileyi komşularına sordu.

Komşularının da afle fertlerini 3 gündür görmediklerini söylemesi üzerine Maden, durumu polise bildirdi. Kapıyı çilingir yardımıyla açan ekipler, eve girdiklerinde anne İmran İnce (38) ile kızları Sıla ve Selen İnce’yi aynı odada ölü buldu.

Yapılan ilk incelemede anne ve çocuklarının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği tespit edildi. Anne ve kızlarının cenazeleri Ladik Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Eğitim merkezinin müdürü Maden, AA muhabirine, "Evlerine gittiğimde kimse kapıyı açmadı. Ben de komşularına sordum. Onlar da 3 gündür hiç görmediklerini söyleyince polise haber verdim. Polisler kapıyı çilingirle açtı ve çocuklar ile annenin cansız bedenleriyle karşılaştık" dedi.

Salı günü ilçede şiddetli rüzgar estiğini ifade eden Maden, "Anne ve kızları rüzgarlı havada sobayı yakmışlar, sanırım duman ters tepmiş ve zehirlenmişler." ifadesini kullandı.

Yakınları tarafından Ladik Devlet Hastanesi morgundan alınan İmran İnce ile kızları Sıla ve Selen İnce’nin cenazeleri Başlamış Mahallesi Camisi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından anne ve iki kızı mahalle mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Cenazeye, İnce ailesinin yakınları, Kaymakam Mustafa Temiz ve vatandaşlar katıldı,

Baba Şerif İnce’nin 9 yıl önce kanser nedeniyle hayatını kaybettiği, anne ve kızlarının birlikte yaşadığı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler