SON DAKİKA

Güneydoğu’daki muhtarlar Erdoğan ile görüşmekten memnun

20 Ocak 2017, Cuma - 16:25
MARDİN (AA) - ADNAN KOÇHAN - Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki muhtarlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendileri ile toplantı yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde katılımları ile 32. kez toplantı yapılan muhtarlar, bu görüşmeleri Erdoğan’ın kendilerine verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendiriyor.

Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının muhtarlara yönelik toplantılarından gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

- "Bir mahalleyi en iyi bilen muhtardır"

Şeran, günümüz koşullarında muhtarların öneminin giderek arttığını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla görüşmesini gayet olumlu ve güzel buluyoruz. Cumhurbaşkanımız da söylüyor ki, ’Bir mahalleyi en iyi bilen muhtardır.’ Yapılan bu toplantılar, muhtarların toplumda ve diğer kurumlarda da dikkate alınmasını sağlıyor." sözlerine yer verdi.

Türkiye’de 50 bini aşkın muhtar bulunduğuna işaret eden Şeran, "Cumhurbaşkanımız şu ana kadar 12 bin 800 muhtarla görüştü. 37 bin 700 muhtarımız henüz Cumhurbaşkanımızla görüşemedi. Dolayısıyla bu görüşmeler uzun bir süreç gerektiriyor." ifadelerini kullandı.



Şeran, birebir Cumhurbaşkanı ile görüşme imkanı bulmanın sevincini yaşadıklarını aktararak, böylece sorunları doğrudan ifade etme fırsatı da bulduklarını anlattı.

Türkiye’de henüz bir muhtarlar birliğinin kurulmadığını dile getiren Şeran, böyle bir birliğin kurulması halinde muhtarların daha aktif şekilde çalışabileceğini savundu.

Muhtarların yerel yöneticiler olduğunu vurgulayan Şeran, şu değerlendirmede bulundu:

"Yerelde belediyelerle çalışmamız gerekiyor. Belediye meclisinde alınan bir kararla ilgili muhtarın bilgisinin olmaması aslında bir eksiklik. İstiyoruz ki muhtarlarda mahallesi ile ilgili çalışma yürütülen tüm komisyonlarda yer alsın, oy sahibi olsun, söz hakkı bulunsun. ’Demokrasinin temel taşı muhtardır’ diyoruz. Dolayısıyla belediyelerin özellikle muhtarlarla çalışması gerektiğine inanıyoruz."

- "Muhtarların Türkiye’de önemsendiğini görüyoruz"

Sevimli Mahallesi Muhtarı Mikail Erbeyi, Cumhurbaşkanının kendileri ile yaptıkları görüşmeler sonucu muhtarların Türkiye’de öneminin daha da arttığını belirtti.

"Sayın Cumhurbaşkanımız bizi çağırıyor. Cumhurbaşkanımızla birebir görüşüyoruz. Bir mahalleden çıkıp Cumhurbaşkanımızla görüşüyoruz. Bölge sorunlarını doğrudan sayın Cumhurbaşkanımıza iletmiş oluyoruz." ifadelerini kullanan Erbeyi, bunun önemini vurguladı.

Erbeyi, tek dileklerinin ülkenin sorunlarının çözülmesi olduğuna dikkati çekerek, "Artık muhtarların Türkiye genelinde önemsendiğini görüyoruz." dedi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler