SON DAKİKA

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili’den büyükelçi ve müftülere iftar

30 Haziran 2016, Perşembe - 05:51
TİFLİS (AA) - Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını kınayarak, "Kardeş Türkiye’de masum insanlar hayatını kaybetti. Bu insanlığa karşı vahşi bir saldırıydı. Terörizmin dini, milliyeti ve maalesef sınırları yok." dedi.

Kvirikaşvili, Tiflis’te görevli Türk Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü, Türkmen Büyükelçi Dovletmurat Muratov, Batı Gürcistan Müftüsü Beglar Kamaşidze, Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev’in de aralarında bulunduğu kişilere iftar verdi.

İftar programında konuşan Kvirikaşvili, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Kardeş Türkiye’de masum insanlar hayatını kaybetti. Bu insanlığa karşı vahşi bir saldırıydı. Terörizmin dini, milliyeti ve maalesef sınırları yok." diye konuştu.

Terörizme karşı birlik çağrısı yapan Kvirikaşvili, zor günlerden geçen Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü’ye iftara katıldığı için teşekkür etti.

"Sayın büyükelçinin bugün burada yanımızda olması birliğimizi ve dostluğumuzu bir kez daha gösteriyor." diyen Kvirikaşvili, Gürcistan’da Hristiyan ve Müslümanların yüzyıllardır kardeşçe bir arada, sevgi ve huzur içinde yaşadığını, bunun tüm dünya için güzel bir örnek olduğunu vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler