SON DAKİKA

Güreşçiler Kırkpınar öncesi son provaya Akbalık’ta çıkacak

27 Haziran 2017, Salı - 16:53



SAKARYA (AA) - Pehlivanlar, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden önceki son provasını Sakarya’nın Akyazı ilçesinde düzenlenecek 55. Asaş Akbalık Yağlı Güreşleri’nde yapacak.

Bu yıl Akyazı Belediyesi ve Asaş Alüminyum tarafından Akbalık Güreş Sahası’nda gerçekleştirilecek güreşlerde, Türkiye’nin birçok ilinden katılacak pehlivanlar hünerlerini sergileyecek.

55. Asaş Akbalık Yağlı Güreşleri, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde son prova, son durak niteliğini taşıyor.

Güreşlere bu yıl daha çok katılımın olması beklenirken, Akyazı Belediyesi gerekli altyapı ve organizasyon şemasını hazırlayarak güreşseverlere güzel bir seyir, pehlivanlara da olanakların en iyisini sunmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarını tamamladı.




- "Ülkemizin en ünlü pehlivanları güreşmeye hazır"

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, yaptığı açıklamada, ilçenin Sakarya ve Türkiye için büyük sporcular yetiştirdiğini bildirdi.

Akyazı halkının sporun bilincinde olduğunu belirten Akcan, "Ülkemizin adını yurt dışında duyurmuş sporcularımızla gurur duyuyoruz. Amatör ve profesyonel spor yapan herkesin yanındayız. Desteğimizi sürdürmeye daha büyük gayretle devam edeceğiz. 55. Asaş Akbalık Yağlı Güreşleri ilçemizde düzenlenen en büyük organizasyon. Bu büyük organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerimiz geliyor. Onları burada ağırlamaktan onur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

55. Asaş Akbalık Yağlı Güreşleri Ağası İdris Caymaz da Akyazı Belediyesi ve ilçe halkının destekleriyle her sene olduğu gibi bu yıl da işbirliği içinde çalıştıklarını kaydetti.

Müsabakaların büyük bir heyecana sahne olacağını vurgulayan Caymaz, "Burada ülkemizin en ünlü pehlivanları güreşmeye hazır. Ramazan ayı boyunca dinlenen ve motivasyon antrenmanları yapan pehlivanlar güreşe susamış bir şekilde ilçemize gelerek er meydanı Akbalık’a çıkacaklar. Geçtiğimiz sene tribünlere 20 bin güreşsever geldi. Bu senedaha büyük çekişme, daha büyük rekabet olacak." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler