SON DAKİKA

Güvenlik güçleri için Kur’an okuyarak derse başlıyorlar

24 Mayıs 2016, Salı - 11:33
AMASYA (AA) - MURAT DEMİRCİ - Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesindeki imam hatip ortaokulunun öğrencileri, her gün önce Doğu ve Güneydoğu’da PKK’ya yönelik operasyonlara katılan güvenlik güçleri için Yasin okuyup dua ediyor, daha sonra derse giriyor.

İlçede 150 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda yaklaşık bir aydır her gün bir sınıfta "40 Yasin-i Şerif" okunarak, PKK’lı teröristlerle zor şartlarda mücadele eden güvenlik güçlerine manevi destek olunuyor. Öğrenciler Kur’an-ı Kerim okuyup, polis ve askerlere dua ettikten sonra derse başlıyor.

Okulun müdür yardımcısı Mustafa Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhacıköy İmam Hatip Ortaokulu olarak Doğu ve Güneydoğu’da bölücü terör örgütleri ile mücadele eden asker, polis ve diğer güvenlik güçlerine destek olmak istediklerini söyledi.

Ellerinden onlar için dua etmek geldiğini dile getiren Eker, bu kapsamda okul yönetiminin aldığı karar gereği her gün Kur’an-ı Kerim okumaya başladıklarını söyledi.

- "Allah güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin diye dua ediyoruz"

Her sabah farklı sınıftaki öğrencilerin 40 Yasin okuduğunu anlatan Mustafa Eker, "Allah güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin diye dua ediyoruz. İnşallah güvenlik güçlerimiz terörün üstesinden gelecektir. Onlar orada çok zor şartlar altında bu mücadeleyi veriyor. Tüm halkımız onların yanındadır. Bizim elimizden de dua etmek geliyor. Okuduğumuz Yasin-i Şerif ve dualarla güvenlik güçlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Okulun 6’ncı sınıf öğrencisi Mücahit Yumuşak ise her gün sınıflarında asker ve polis ağabeyleri için Yasin-i Şerif okuyarak dua ettiklerini belirterek, Allah’ın her zaman onların yanında olmasını diledi.

5’inci sınıf öğrencisi Zeliha Gülkaçmaz da polis ve askerlerin iyi olması için dua ettiklerini, sonra da derse başladıklarını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler