SON DAKİKA

“Halep İçin Dua Et Kardeşliğini Göster“ kampanyası

16 Ocak 2017, Pazartesi - 13:35
KONYA (AA) - Ribat Eğitim Vakfı, rejim ve Şii milislerinin zulmü altındaki Halep’e 3 tır yardım gönderiyor.

Ribat Eğitim Vakfından yapılan açıklamada, "Halep İçin Dua Et Kardeşliğini Göster" kampanyası adı altında Halep’e 3 tır yardım malzemesi gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada, acil ihtiyaçları gidermek için hazırlanan yardım tırlarının Konya’dan yola çıkacak olan konvoyla birlikte hareket ettiği bildirildi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Halep’e sessiz kalamayacaklarını kaydetti.

"Halep içimizde kanayan bir yara olarak bizi ziyadesiyle üzüyor." ifadesini kullanan Büyük, şunları kaydetti:

"İnşallah kardeşlerimiz felaha kavuşurlar. Suriye’de iç savaş başladığından bu yana dünyanın birçok mazlum coğrafyasında olduğu gibi Halep’teki mazlum halkın da yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Gerek sınır bölgeleri gerekse mülteci olarak Konya’ya gelen Suriyeliler’e acil ihtiyaçları doğrultusunda yardım ediyoruz. Özellikle son dönemde Halep’te yaşanan katliam tüm insanları çaresiz bir bekleyiş içerisine sokmuştur. Beklentilere cevap vermek bizlerin başlıca sorumluluğu. Bu sebeple ’Halep İçin Dua Et Kardeşliğini Göster’ yardım kampanyasıyla tırlarımız Halep’teki mazlumlar için yola çıktı. Suriye’de insanlar bombalarla yok edilirken sağ kalanlar açlığa terk edilmek isteniyor. Biz, bu insanların açlıktan ölmelerini istemiyoruz ve yardım göndermeye de devam edeceğiz."




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler