SON DAKİKA

“Halep’e Yol Açın“ kampanyası

20 Ocak 2017, Cuma - 18:25
HATAY (AA) - "Halep’e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Memur-Sen öncülüğünde Türkiye’nin 81 ilinde toplanan yardımları taşıyan tırlar, konvoy halinde Hatay’a ulaştı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konvoyun Antakya’dan Cilvegözü Sınır Kapısına uğurlanışında yaptığı konuşmada, Kayseri’de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

81 ilden gelen gönül erleriyle Halep’e yol açmak için seferde olduklarını ifade eden Yalçın, "Tırlara insanlığı yükledik. Yönümüz Halep. İnsanlık, barış, adalet için yola düştük. Rusya, İran ve Suriye’den oluşan zulüm ve vahşet çetesi Halep’i yıktı. Bedenleri küçük, yürekleri büyük çocukların haykırışlarını unutmayacağız. Ninnilerle uyutulması gereken bebeklerin kurşunlarla susturulduğu bir dünyada bu vahşete şahitler olarak sessiz kalmayacağız. Dünya sussa biz yine susmayacağız. Hakkı haykıracağız ve mazluma el uzatmaya devam edeceğiz. Zulmün ve zalimin karşısında durma onurunu her zaman ayakta tutacağız." diye konuştu.

Yalçın, insanlık, adalet, huzur, barış ve Halep için artık "yeter" deyip ayağa kalkmak gerektiğini vurgulayarak, şunlar söyledi:

"Halep’e yol açmak için yoldayız. Büyük Memur-Sen ailesi olarak ’81 ilden 81 tır’ diye çıktığımız yolculukta bu rakamın üstüne çıkan duyarlı teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu millet büyük bir millet, 3 milyon kardeşini bağrına basan bir millet, ’bin 200 sığınmacı kapısına dayandı’ diye referanduma giden ya da sınırlarından bir mülteci geçmişse ona insanlığın en çirkin yüzünü gösteren aymazlar utansın. Halep’e medeniyet coğrafyasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Halep’e özgürlük kendiliğinden gelmeyecek, onurlu insanların direnişiyle gelecek. İman varsa imkan vardır."

Konuşmanın ardından 81 ilden çıkan yardım tırlarının da yer aldığı konvoy, daha sonra dualarla Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’na uğurlandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler