SON DAKİKA

Halep’te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

17 Ocak 2017, Salı - 04:25
STOCKHOLM (AA) - İsveç’in başkenti Stockholm’de, Suriye rejimi ve rejime destek veren ülke ile milislerin Halep’teki saldırıları protesto edildi.
Stockholm’un Segel Torg Meydanı’nda bir araya gelen göstericiler, Halep’teki trajediye ve ölümlere dikkati çekerken, katliamın derhal durdurulması çağrısında bulundu.
İsveç Suriye Federasyonunun organize ettiği gösteriye Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) de destek verdi.
Esed rejimi ve Rusya karşıtı pankart ve dövizler taşıyan göstericiler, rejim ve Rusya karşıtı sloganlar attı.
İsveç Dindar Sosyal Demokratlar adlı sivil toplum örgütü Genel Sekreteri Monica Fundin’in okuduğu bildiride, Esed rejiminin Rusya’nın desteğiyle Halep’i bombaladığı belirtilerek, Halep’te çocukların ve sivillerin ölmemesi için kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiğini vurgulandı.
Fundin, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere (BM) seslenerek, katliamın durdurulması ve insani yardımların derhal ulaştırılması gerektiğini söyledi.
- ’’Halep katliamı dünya tarihine kara bir leke olarak yazıldı’’
Protestoya destek veren İsveç Türk Demokratlar Birliği (UETD) Halkla İlişkiler Başkanı Gülsen Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep’in temmuz ayından bu yana yoğun bombardıman altında olduğunu ifade ederek, "Kentin muhalif bölgelerini kontrolü altına almak isteyen rejim, İran ve Rusya özellikle sivillerin hayatını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu merkezleri bombalıyor. Medyadan takip ettiğimize göre, hastaneler, ekmek fırınları, şebeke suyu dağıtım tesisi ve hatta kurtarma ekiplerinin merkezleri yerle bir edildi. Bu durumun Bosna’da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa Katliamı’ndan farkı yok. Halep katliamı da dünya tarihine kara bir leke olarak yazıldı.’’ değerlendirmesinde bulundu. Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler