SON DAKİKA

Halep’teki bombardıman dünya ile iletişimini kopardı

20 Ocak 2017, Cuma - 20:10
MARDİN (AA) - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye’ye sığınan 32 yaşındaki Ahmet Veli, bir yıl önce Suriye’nin Halep kentinde maruz kaldığı bombardıman sonrası işitme duyusunu ve konuşma yeteneğini kaybettiği için artık dünya ile iletişim kuramıyor.

Ahmet Veli, eşi 27 yaşındaki Ruken İbrahim, 3 yaşındaki kızı Şem ve 1,5 yaşındaki oğlu Abdurrahman Veli ile Suriye’nin Halep kentinden kaçarak, önce Gaziantep’e, daha sonra da Mardin’in Kızıltepe ilçesine geldi.

Bir tanıdıkları vasıtasıyla Dunaysır Mahallesi’nde iki odalı, 250 liraya kiraladıkları eve yerleşen Suriyeli aile, yaşam mücadelesi veriyor. Çevredeki hayırseverlerin yardımıyla ayakta kalmaya çalışan aile, destek bekliyor.

Veli’nin eşi Ruken İbrahim, savaş nedeniyle geçen yıl bütün eşyalarını Halep’te bırakıp bir yıl önce Türkiye’ye geldiklerini belirterek, Halep’te bombardıman sırasında şiddetli ses nedeniyle eşinin önce duyma sonra da konuşma yetisini kaybettiğini söyledi.

"Eşimin bombardıman sırasında sesten dolayı kulakları sağır oldu. Bir süre sonra konuşma yetisini de kaybetti. Eşim sağır ve dilsiz, onun için iş bulamıyor." diyen İbrahim, bombardımandan Türkiye sayesinde kurtulduklarını vurguladı.

"Allah’a şükürler olsun biz buraya geldik. İnşallah burada da bize yardımcı olacaklar." ifadesini kullanan İbrahim, Türkiye’nin Halep için çaba harcadığını, savaştan kaçan Suriyelilere de yardım ettiğini kaydetti.

Geçimlerini sağlamak için eşinin iş bulması gerektiğini dile getiren İbrahim, "Halep yıkılmış, biz üzerimizdeki elbiselerimizle geldik. Allah’a sığınıyoruz. Allah’tan yardım diliyoruz. Evde ne eşya ne para var. Hiçbir şey yok. Yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler