SON DAKİKA

Hasta yakınlarına iftar yemeği

01 Temmuz 2016, Cuma - 06:39
ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa’da günlerinin büyük bölümünü hastane bahçesinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlara iftar yemeği dağıtılıyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören hastalarına destek vermek amacıyla bir çok vatandaş, gününün büyük bölümünü hastane bahçesinde geçiriyor.

Hastaneye ait misafirhanelerde ya da evden getirdikleri kilim, yatak gibi eşyalarının üzerinde zor şartlarda yaşayan 500 vatandaşa Haliliye Belediyesi tarafından ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği dağıtılıyor.

Belediyeye ait aşevlerinde hazırlanan yemekler iftar saatine yakın hastane bahçelerine getirilerek vatandaşlara ikram ediliyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplum içerisindeki dezavantajlı gruplara önem verdiklerini bu kapsamda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Ramazan ayında da dezavantajlı guruplara yönelik iftar programları düzenlediklerini belirten Demirkol, "İlçemizdeki hastanelerde hasta yakınlarının hastaları ve hastayı ziyarete gelenlerle ilgilenmesi sırasında kendi iftarını hazırlaması mümkün değil. Biz, iftar hazırlama telaşına düşmesin düşüncesiyle buradaki hasta yakınlarımıza iftar yemeği ikramı yapıyoruz." dedi.

İki hastanede toplam 500 hasta yakınına iftar ikramında bulunduklarını kaydeden Demirkol, hasta yakınlarının iftar yemeğini dert etmemelerini istedi.

Hasta yakınlarının çoğunun kent dışından geldiği için iftar hazırlama imkanının bulunmadığını anlatan Demirkol, şöyle konuştu:

"Hasta ve hasta yakınlarımız köylerden, ilçelerden hatta il dışından gelip hastanede bulunmaktalar. Bu nedenle büyük kısmının evlerinden iftar yemeği getirme imkanları yok. Dolayısıyla hasta yakınlarımızın sağlıklı güvenli bir ortamda oruç ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamak için sosyal belediyecilik örneği olarak bu uygulamayı yapıyoruz. Bu uygulamamız bu ramazanda olduğu gibi inşallah önümüzdeki ramazanlarda da devam edecek."

Hasta yakını Faruk Kılıç da eşinin hastanede tedavi gördüğü için iftarlarını hastane bahçesinde açmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Haliliye Belediyesi tarafından kendilerine iftar yemeğinin dağıtılmasından memnun olduklarını ifade eden Kılıç, "Burada hastamızı bırakıp eve gidemiyoruz. Bu nedenle iftar yemeği hazırlama imkanımız da olmuyor. Belediyenin iftar yemeğiyle iftarımızı yapıyoruz. Bize bu kolaylığı sağladıkları için Haliliye Belediyesine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler