SON DAKİKA

“Hat ve Tezhibin Ahengi“ sergisi açıldı

02 Mayıs 2016, Pazartesi - 23:12
İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odasının (İTO) katkılarıyla düzenlenen, Nebahat Ünlütürk’ün eserlerinden oluşan "Hat ve Tezhibin Ahengi" sergisi açıldı.

Yeni Cami Hünkar Kasrı’ndaki serginin açılışına, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu, Nebahat Ünlütürk’ün yakınları ve sanatseverler katıldı.

Feyzullah Özcan açılışta yaptığı konuşmada, Nebahat Ünlütürk’le 2005 yılında tanıştıklarını ve serginin kendisi için ayrı önem taşıdığını söyledi.

Ünlütürk’ün kişiliğini sanatına yansıttığını aktaran Özcan, "Yapmış olduğu güzel eserlere hayranlık duymamak mümkün değil. Bu yaşına ve yaşadığı zorluklara rağmen, hayata hala sımsıkı tutunuyor olması ve sanat aşkından dolayı nadide eserler üretmeye devam ediyor olması da ayrıca hayranlık duyulacak bir konu." dedi.

İlhan Soylu ise İTO’nun sanata ve sanatçıya değer verdiğini, sorumluluklarının İstanbul’daki herkese karşı olduğunu dile getirdi.

Klasik Türk sanatlarının, İstanbul’da yeterli sergi alanı bulamadığını belirten Soylu, "Medeniyet birikimimizi yansıtan, yaşatan, şehirle paylaşan sanatçılarımıza imkan sunmaya gayret ediyoruz. Nebahat Ünlütürk, kendini sanata vakfetmiş çok önemli bir şahsiyet. Tutkusu, hevesi ve heyecanı gerçekten olağanüstü. Bu kadar sanatsever ve yaşama sevinci yüksek az insan bulunur." ifadelerini kullandı.

- "Vakit benim için çok önemli"

Nebahat Ünlütürk de AA muhabirine yaptığı açıklamada, hat ve tezhiple ilgilenmeye yaklaşık 20 yıl önce başladığını bildirdi.

Ünlütürk, sanatını icra etmeye devam ettiğinin altını çizerek, "Sergide, eski ve yeni eserlerim var. Benim bu çalışmalarımın aynısını yapan yok. Herkes yapabilir ama maalesef yapmıyorlar. Hızlı çalışıyorum. Vakit benim için çok önemli. Amacım insanlara faydalı olmak." diye konuştu.

Hattat Ali Hüsrevoğlu’ndan 2001 yılında icazet alan 83 yaşındaki Ünlütürk, çalışmalarını daha çok süet ve ipek kumaş üzerine boya kullanarak yapıyor.

Ünlütürk’ün 100’den fazla eserinin bulunduğu 9. kişisel sergisi "Hat ve Tezhibin Ahengi", 10 Mayıs’a kadar görülebilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler