SON DAKİKA

Hatay’ın ana vatana katılışının 78. yıl dönümü

16 Ağustos 2017, Çarşamba - 15:00
ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün de milli birlik ve kardeşliğimizi her şeyin üstünde tuttuğumuza, milli irademize sahip çıkma azmimize, istiklal ve cumhuriyetimizi layıkıyla koruma kararlılığımıza bütün dünya şahittir. Barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet şehri Hatay’ın aziz evlatlarını bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Hatay’ın ana vatana katılmasının yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Misakımilli sınırları içinde yer alan Hatay’ın 78 yıl önce ana vatan Türkiye’ye katılması ve bunun barışçı yollarla sağlanmasının yakın dönem siyaset tarihinin en önemli başarılarından biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu siyasi ve diplomatik başarı, ülkemizin uluslararası camiadaki saygınlığı ve etkinliğini artırmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Bağımsız Hatay Parlamentosunun aldığı ana vatana katılma kararının, genç cumhuriyetin daha da güçlenmesi, birlik ve beraberliğin pekişmesi ve komşu ülkelerle ilişkilerinin gelişmesini sağladığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bugün de milli birlik ve kardeşliğimizi her şeyin üstünde tuttuğumuza, milli irademize sahip çıkma azmimize, istiklal ve Cumhuriyetimizi layıkıyla koruma kararlılığımıza bütün dünya şahittir. Barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet şehri Hatay’ın aziz evlatlarını bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Hatay’ın ana vatana katılması için çaba harcayan herkesi saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler