SON DAKİKA

“Hayal Makinesi“ sergisi açıldı

23 Mayıs 2018, Çarşamba - 21:55
İSTANBUL (AA) - Sanatçı Server Demirtaş’ın, kinetik eserlerinin bulunduğu "Hayal Makinesi" isimli sergisi sanatseverlerle buluştu.

Demirtaş, Bozlu Art Project Nişantaşı’nda gerçekleşen sergide, ürettiği heykellerinde mekanik estetik ile kavramsal sorgulamaları bir araya getiriyor.

Demirtaş’ın iki yıldır üzerinde çalıştığı "At" isimli hiperrealist heykelinin de yer aldığı sergide, kinetik heykeller, mekanik kurgunun ötesinde, öznenin ruh halini ve iç dünyasını yansıtıyor.

Yapıtlarında, mekanik kurgunun içine yerleştirdiği sanat hassasiyetini hissettiren ve sorgulatan Demirtaş, sergisinde mekan, hareket, sonsuzluk ve durağanlık gibi kavramlar üzerine düşündürüyor.

Sanatçı, eserlerinde klasik heykel formunun dışına çıkarak oluşturduğu kurguların tekrarıyla sıradan anları yücelterek, sanatseverlere sunuyor. Ayrıca çağdaş yaşamın ritmi içinde sıradanlaşan insani duyguları ön plana çıkaran Demirtaş, mekanik heykellerinde, ağır çekime alarak sunduğu ayrıntılarla etkileyici bir gerçekliği izleyiciye aktarıyor ve makine estetiğiyle kavramsal sorgulamaları buluşturuyor.

- Çalışmalarında, objelerin hareketini sağlıyor

Resim eğitimi alan Server Demirtaş, heykellerinin oluşum aşamasında kullandığı bisiklet freni, otomobil cam sileceği benzeri hazır malzemeleri, girift ve kendine özgü bir mühendislikle bir araya getirerek, objelerin hareketini sağlıyor.

Her yapıtı için ayrıca kurguladığı koreografi ve kinetik akışkanlık sonucunda oluşturduğu insani hareketler, kabloyla örülü saf mekanik görselliğe tezat oluşturarak seyirciyi, düşünce ve farkındalığa sevk ediyor.

Dört hareketli heykelin yer aldığı sergi, 22 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler