SON DAKİKA

Hayallerindeki Mardin'i tuvale yansıtan kadınlar sergi açtı

18 Nisan 2019, Perşembe - 09:50
MARDİN (AA) - İstanbul'da 19 kadının, hayallerindeki Mardin'i tuvale yansıtarak hazırladığı eserlerden oluşan sergi, Mardin Müzesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Ressam Fatma Neriman Şairoğlu ve atölye arkadaşlarının daha önce görmedikleri Mardin'in tarihi ve kültürel zenginliklerini resmettiği 38 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, yaptığı konuşmada, mimarisi, tarihi ve kültürüyle Mardin'in bir sanat şehri olduğunu söyledi.

Bu sanat şehrinde, İstanbul'da yaşan ressam Şairoğlu koordinatörlüğünde 19 kadın tarafından sergi açıldığını dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Sanatçılarımız Mardin'i görmeden çizmişler, Mardin'i sevmişler. Hem realist hem sürrealist çalışmalar var. Mardin'i hayal ettikleri gibi çizmişler. Sanatçılarımız, Mardin'in hayallerinden bile daha güzel olduğunu belirtiyor. Bu bizleri çok mutlu etti. Mardin'i görmekten çok Mardin'i hissetmek önemli. Mardin'i bilmek Mardin'i hissetmekle başlar."

Ressam Şairoğlu da "Mardin'in güzelliklerinin üstüne hayallerimizi de koyduk. Renklerimizde, desenlerimizde sevgimizin şiirini yazdık. Mardinlilere İstanbul'dan bir çiçek gibi eserlerimizi getirdik ve sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sanatçılardan Günay Özbek, 12 yıldır resimle ilgilendiğini belirtti. Mardin'e hayran kaldığını ifade eden Özbek, kentte sergi açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan'ın da ziyaret ettiği sergi, 30 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler