SON DAKİKA

HDP Batman Milletvekili Aslan:

14 Temmuz 2017, Cuma - 10:12
TBMM (AA) - HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman İluh Deresi’nin bir an önce ekolojik bir proje ile şehre kazandırılması gerektiğini söyledi.

Aslan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kendilerine gelen sorunları basın toplantıları yoluyla yetkililere duyurduklarını söyledi.

Batman’ın İluh Deresi’nin şehrin içinden geçtiğini ve ıslah edilmemesinden dolayı şehre hayat vermesi gerekirken tam tersine şehirde yaşayan insanlara zarar verdiğini belirtti. Aslan, derenin etrafı korunaklı olmadığından motorsikletlerin ve arabaların dereye uçtuğunu, ölümle sonuçlanan kazalara davetiye çıkarttığını söyledi.

Aslan, İluh Deresi’nin fotoğraflarını göstererek, "Çöplerin oraya boşaltılmasından kaynaklı çok kötü görüntülerle karşı karşıyayız. Batman İluh Deresi’nin bir an önce ekolojik bir proje ile şehre kazandırılması gerekiyor. O güzelim Batman şehrine yakışan bu derenin ıslah edilmesi olacaktır." diye konuştu.

Mecliste 15 Temmuz gecesi düzenlenecek etkinliğe HDP’nin davet edilmemesine ilişkin soruyu yanıtlayan Aslan, "Sayın Başbakan, ’Kimse davet edilmedi. Herkes buradaydı’ diyor. Peki neden MHP’yi davet ediyor da CHP ve HDP’yi davet etmiyor." dedi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler