SON DAKİKA

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay:

18 Temmuz 2018, Çarşamba - 06:05
HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Biz barajın yıkılmasını, tüm anlayışların temsil edilmesini istiyoruz. Parlamentoda bütün görüşler temsil edilsin diyoruz." dedi.

Kemalbay, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda HDP'nin gerçekleştirdiği mitingde, seçim barajının kaldırılması ya da düşürülmesine yönelik tartışmalara değindi.

Baraja karşı olduklarını dile getiren Kemalbay, şöyle dedi:

"Biz demokrasiyi sadece kendimiz için değil, halklarımız ve ezilenler için istiyoruz. Biz barajın yıkılmasını, tüm anlayışların temsil edilmesini istiyoruz. Parlamentoda bütün görüşler temsil edilsin diyoruz. Bizler bugüne kadar barajlarla siyasi iradesi parlamentoya yansıtılmayan bir siyaset olarak bunu söylüyoruz. Bundan MHP de yararlanırsa yararlansın. Kim yararlanırsa yararlansın, barajlar yıkılsın istiyoruz."

Kemalbay, Türkiye'de, barış içinde ortak bir vatanda, farklılıklarla çoğulcu bir demokrasinin hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.

Türkiye'nin 90 yıllık handikaptan çıkması gerektiğini savunan Kemalbay, "Bunun için bırakın siyasetin önü açılsın. Bırakın demokratik siyaset konuşsun. Bu mitingi de bunun için gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca da mitinge Kürtçe konuşma yaptı.

Mitinge, HDP Milletvekilleri Ziya Pir, Sibel Yiğitalp, Meral Danış Beştaş, İmam Taşçıer, Saadet Becerikli, Dilek Öcalan ve diğer partililer katıldı.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler