SON DAKİKA

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım:

08 Ağustos 2017, Salı - 11:40
TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Yargı, Cumhuriyet ile birlikte hiçbir zaman tümüyle bağımsız olmadı ama bugünkü kadar bağımlı da olmadı." iddasında bulundu.

Yıldırım, HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Ege Denizi’nde meydana gelen depremden zarar görenlere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Gençliğinin OHAL uygulamasında geçtiğini ifade eden Yıldırım, "Diyarbakır’da OHAL kaldırıldığında doktorayı tamamlamıştım. Bu anlamda bu tedbirlerin hiçbir zaman bugünkü kadar orantısız, tek taraflı, dayatmacı olduğuna şahitlik etmedik." diye konuştu.

Yargı bağımsızlığına değinen Yıldırım, "Yargı, Cumhuriyet ile birlikte hiçbir zaman tümüyle bağımsız olmadı ama bugünkü kadar bağımlı da olmadı." iddiasında bulundu.

OHAL ile birlikte 170 bine yakın insanın işten çıkarıldığını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"OHAL hiçbir zaman AKP ve Erdoğan tarafından kaldırılmayacaktır. Eğer halk bunun kaldırılması için demokratik mücadele yöntemiyle zorlayıcı olmazsa, demokratik muhalefeti güçlendirmezse AKP hiçbir zaman OHAL’i kaldırmayacaktır. Erdoğan ve AKP iktidarda olduğu sürece ’OHAL bir daha uzatılmayacak’ denmeyecektir. Seçimlerle, demokratik yollarla iktidarını sürdürme şansının kalmadığını gören Erdoğan ve AKP, özellikle haksız elde etmiş olduğu iktidarı kalıcılaştırmak için her zaman OHAL’e ihtiyaç duyacaktır."

Yıldırım, dün İstanbul’da, "Durmayalım dur diyelim" sloganıyla açıkladıkları dokuz maddelik deklarasyonun bir başlangıç olduğunu ve bundan sonra HDP’nin sahayı kullanan çok daha etkin bir muhalefet hattı izleyeceğini söyledi.

Öte yandan toplantıda "HDP Gençlik Meclisi" üyeleri OHAL’in gençlik üzerindeki etkilerine ilişkin hazırladıkları rapora ilişkin bilgi verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler