SON DAKİKA

HDP Şırnak Milletvekili İrmez:

15 Haziran 2018, Cuma - 09:10
TBMM (AA) - HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2016 yılında yürütülen terör operasyonlarına ilişkin, "Cizre'de başta yaşam hakkı olmak üzere ağır hak ihlalleri gerek ulusal gerekse uluslararası kurum ve kuruluşların raporlarına yansıdı." dedi.

İrmez, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Şırnak Valiliğinin yaklaşık 2 yıl önce Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini ve bu yasağın 79 gün boyunca sürdüğünü iddia etti.

Sokağa çıkma yasakları kapsamında ilçedeki 3 binadan 177 kişinin cenazelerinin çıkarıldığını öne süren İrmez, "103 kişinin kimlikleri tespit edilirken maalesef 74 kişinin kimliği tespit edilmeden kimsesizler mezarlığına defnedildi. Cizre'de başta yaşam hakkı olmak üzere ağır hak ihlalleri gerek ulusal gerekse uluslararası kurum ve kuruluşların raporlarına yansıdı." görüşünü savundu.

İrmez, konuya ilişkin, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca "meşru müdafaa sınırının aşıldığına dair herhangi bir delil tespit edilememiştir" hükmünün bulunulduğunu ve şikayetlerle ilgili kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğini iddia etti.

İrmez, şunları söyledi:

"Ortada Cizre'de resmen bir insanlık suçu hali mevcuttur. Cizre'de hukuka uygun hiçbir işleyiş gerçekleştirilmedi. İlçe nüfusunun tamamını etkileyen saldırıların hangi suçlar kapsamında değerlendirilebileceğinin tespiti için etkin bir soruşturma gerçekleştirilememiştir. Bu insanlık suçunun hiçbir şekilde üzeri örtülmeyecektir. Sorumlular hukuk önünde bunun hesabını verecektir."







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler