SON DAKİKA

HDP Van Milletvekili Botan:

25 Mart 2017, C.tesi - 05:15
TBMM (AA) - HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, "AKP iktidarının demokratik değerlerden diktatörlüğe dümen kırmasının sancısı her yerde yaşanıyor. Halka OHAL anayasası dayatılıyor. Dayatılan anayasada Kürtler, Aleviler, farklı kimlikler, renkler yok." iddiasında bulundu.

Botan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugünün Hicri takvime göre Kürtlerin yılbaşı olduğunu belirterek, Kürtlerin yılbaşını kutladı ve yeni yılın barışa, kardeşliğe, eşitliğe vesile olmasını diledi.

Türkiye’nin olağanüstü hal ortamında yönetildiğini ifade eden Botan, bu ortamda hazırlanan anayasa değişiklik teklifinin toplumun bütün kesimlerini kapsayamadığını öne sürdü.

Botan, "AKP iktidarının demokratik değerlerden diktatörlüğe dümen kırmasının sancısı her yerde yaşanıyor. Halka OHAL anayasası dayatılıyor. Dayatılan anayasada Kürtler, Aleviler, farklı kimlikler, renkler yok. Kürtlerin, Alevilerin, farklı aidiyetleri bir yüz yıl daha yok görülmek isteniyor." diye konuştu.

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle birçok Kürtçe yayın yapan basın kuruluşunun kapatıldığını, Kürt enstitülerinin faaliyetlerine son verildiğini, Kürtçe eğitim veren okulların, kursların, dil akademilerinin çalışma izinlerinin iptal edildiğini anlatan Botan, AK Parti’nin Kürtçeye savaş açtığını iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Kürt siyasetini ve kurumlarını tehdit ettiğini öne süren Botan, "İçişleri Bakanı ’Kimse bir daha PKK’yı ağzına almayacak.’ diyor. Ama Kürt kültürü, kurumları hedef alınıyor. İçişleri Bakanı Kürtlerin ve Kürtçenin de artık ağıza alınmayacağını mı kastediyor?" ifadesini kullandı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler