SON DAKİKA

Her 10 çocuktan biri AIDS’e dirençli

29 Eylül 2016, Perşembe - 14:36
ANKARA (AA) - Her 10 çocuktan birinin, Edinilmiş Bağışıklık Eksikliği Sendromu’na (AIDS) karşı savunma mekanizmasına sahip olduğu bildirildi.

Sonuçları "Science Translational Medicine" dergisinde yayımlanan çalışmada, her 10 çocuktan birinin bağışıklık sisteminin, maymunlarda olduğu gibi AIDS hastalığına yakalanmayı önlediği görüldü.

Araştırmacılar, Güney Afrika’da AIDS’e neden olan İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü (HIV) taşıyan, ancak henüz hastalığa yakalanmamış ve antiretroviral tedavi görmemiş 170 çocuğun kanını inceledi.

Yapılan testler, çocukların kanının her mililitresinde HIV bulunduğunu, öte yandan bağışıklık sisteminin çok çalışmasına ya da ağır hasta olmalarına neden olması beklenen bu durumun, her ikisine de yol açmadığını gösterdi.

Araştırmada, çocukların yüzde 10’unun virüsle başa çıkma biçiminin, maymunların yüzde 40’ının Maymun Bağışıklık Yetmezliği Virüsü (SIV) ile baş etme şekliyle benzerlik gösterdiğini söyledi.

HIV bulaşan ve tedavi görmeyen çocukların yüzde 60’ı, iki buçuk yıl içinde hayatını kaybederken, maymunlarda benzer enfeksiyon ölümcül değil.

Araştırmanın bulgularının, HIV ile mücadelede bağışıklık bazlı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yardımcı olması bekleniyor.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler