SON DAKİKA

Hint ordusu Cammu Keşmir’de operasyon düzenledi

24 Eylül 2018, Pazartesi - 18:45
ANKARA (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint Ordusu ile Cammu Keşmir polisinin düzenlediği operasyonda 6 direnişçi öldürüldü.

Keşmir Medya Ofisi'den yapılan açıklamaya göre, Hint güçleri, Cammu Keşmir'in Baramulla ilçesine bağlı Uri bölgesinde direnişçilere karşı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda 6 direnişçi hayatını kaybetti.

Cammu Keşmir polisi de saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen 6 direnişçinin Hint ordusu ile yapılan ortak operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Cammu Keşmir'in güneyinde polise ait eğitim merkezine 31 Aralık'ta düzenlenen saldırıda 5 Hint askeri ile 3 direnişçi ölmüştü.

- Keşmir sorunu

İngiltere, 1947'de Hindistan'dan çekilirken prenslik şeklinde yönetilen Cammu Keşmir’i Hindistan ya da Pakistan'la birleşme konusunda serbest bırakmıştı. Nüfusunun yüzde 90'ı Müslüman olan Cammu Keşmir'in Prensi'nin Hindistan ile birleşme kararına Müslüman Keşmir halkı karşı çıkmıştı. Bölgeye asker gönderen Pakistan ve Hindistan, 1947'de ilk kez savaşmış, daha sonra 1965 ve 1999'da yeniden savaşa gitmişti.

Yüzde 45'i Hindistan, yüzde 35'i Pakistan kontrolüne giren Keşmir'in yüzde 20'sine ise Çin hakim.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 1948’de Keşmir'in askerden arındırılmasını ve geleceğinin halk oyuyla belirlenmesini öngörmüştü.

Hindistan, Pakistan'ın özel statüyle yönettiği "Azad Keşmir"i de kendi toprağı kabul ediyor. İslamabad yönetimi ise BMGK kararlarının uygulanmasını istiyor.

Hindistan'da "Cammu Keşmir" adıyla bilinen idari birim, ülkede Müslüman nüfusun çoğunlukta bulunduğu tek eyalet durumunda.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler