SON DAKİKA

Hollande-Ban görüşmesi

25 Haziran 2016, C.tesi - 16:21
PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü.

Elysee Sarayı’nda yapılan görüşmenin ardından Hollande ve Ban, kısa bir basın toplantısı yaptı.

Hollande, Birleşik Krallık’ın AB’den çıkma kararının (Brexit) elbette hem Birleşik Krallık hem de AB için sonuçları olacağını dile getirerek "Herkes ne olacağını merak ediyor." ifadelerini kullandı.

Bu kararın BM nezdinde herhangi bir etkiye sahip olmayacağını da vurgulayan Hollande, "Karardan büyük üzüntü duyuyorum ama saygı duyuyorum çünkü bu demokrasinin gereğidir." yorumunda bulundu.

Ban ise referandumdan çıkan sonucun yalnızca Birleşik Krallık’ta değil tüm Avrupa’da sonuçlar doğuracağını kaydederek "BM olarak Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’la ilişkilerimiz devam edecektir." dedi.

İkilinin, referandum sonucunun yanı sıra Paris’te karara bağlanan Paris İklim Anlaşması, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Ortadoğu’daki barış süreci gibi konuları da görüştükleri kaydedildi.

Hollande, Brexit kararından sonra yoğun bir referandum diplomasisine başladı. Gün içinde başta aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) Lideri Marine Le Pen olmak üzere muhalefet partilerinin liderlerini kabul edecek Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler