SON DAKİKA

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

30 Haziran 2016, Perşembe - 08:48
MARDİN (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına ilişkin, "Kim yapmış olursa olsun, hangi amaçla yapılmış olursa olsun böyle bir şeyi tasvip etmek, böyle bir şeyi meşru görmek mümkün değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz." dedi.

Mardin’in Midyat ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından verilen iftar katılan Yapıcıoğlu, iftar programının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda üç ayrı canlı bombanın birlikte gerçekleştirmiş olduğu saldırının çok acı ve dehşeti verici olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Kim yapmış olursa olsun, hangi amaçla yapılmış olursa olsun böyle bir şeyi tasvip etmek, böyle bir şeyi meşru görmek mümkün değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Kim olduklarını hatta hangi ülke vatandaşları olduklarını, hangi dine mensup olduklarını bilmeden rastgele insanları öldürmek insanlık dışı bir şey. Yapanları şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu konuda yetkililerin gözden geçirmesi gereken bazı hususlar var. Güvenlik zaafının olup olmadığı noktasında çok detaylı araştırma ve incelme yapılmalıdır."

PKK’lıların 26 Haziran 1992’de Silvan’ın Yolaç (Susa) köyünündeki bir camide namaz kılan 10 kişiyi kurşuna dizerek katliam gerçekleştirdiğini anımsatan Yapıcıoğlu, bu olayın üzerinden geçen yılların böyle bir vahşetin acısını unutturmaya yetmediğini aktardı.

Yapıcıoğlu, "Bunun gibi pek çok katliama imza atmış bir örgüt olan PKK, bunun gibi pek çok yerde, farklı farklı tarihlerde farklı yerlerde masum insanların katletmiştir." dedi.


Zekeriya Yapıcıoğlu, Mardin’in Midyat ve Van’ın Erciş ilçelerinin il olacağı yönünde basında çıkan haberlere ilişkin de il sayısının 83 olarak planlandığını açıkladı.

Midyat’ın il olmasının hayırlı olacağını düşündüğünü dile getiren Yapıcıoğlu, "Muhtemelen Mardin’in bazı ilçeleri Batman’ın Gercüş ilçesi, Şırnak’ın İdil ilçesi bağlanabilir. Erciş de hakeza, ikisi de büyük ilçe. Midyat önemli, yüz bine aşkın nüfusa sahip kadim ve çok eski bir ilçe, il olması yakışır.” şeklinde konuştu.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler