SON DAKİKA

Husiler, BM konvoyuna saldırıyı yalanladı

23 Mayıs 2017, Salı - 20:32
SANA (AA) - Yemen’deki Husiler, başkent Sana’da Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed’in bulunduğu konvoya silahlı saldırı düzenlendiğini yalanladı.

Husilere bağlı SABA haber ajansının Husilere bağlı emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed’in bulunduğu konvoyu korumakla görevli güvenlik birimlerinin, Sana Uluslararası Havalimanı önünde konvoyu engelleyen göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığı savunuldu.

Güvenlik birimlerinin Yemen’e gelen diğer heyetler gibi Şeyh Ahmed’in ve yanındakilerin de güvenliğini korumakla görevli olduğu ve göstericileri dağıtmak için ateş açtığı ileri sürülen haberde, bazı basın organlarının sunduğunun aksine gerçeğin bu olduğu iddia edildi.

BM kaynakları, Ahmed’in konvoyunun dün Uluslararası Sana Havalimanı yakınlarında saldırıya uğradığını bildirmişti. Saldırıda can kaybı olmadığı ancak Ahmed’in aracı ile bir başka araca kurşun isabet ettiği, BM temsilcisinin saldırının olduğu bölgeden alınarak güvenli bir yere götürüldüğü aktarılmıştı.

Yemen Dışişleri Bakanlığı ise Husileri, konvoya ateş açarak BM Temsilcisi Ahmed’e suikast düzenlemeye çalışmakla suçlamıştı.

Yemen’de meşru hükümete darbe yapan Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler