SON DAKİKA

İbadi: “Telafer operasyonunu ikinci defa gözden geçirdik“

18 Ekim 2017, Çarşamba - 17:00
BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Telafer kentinin kurtarılması için hazırlanan askeri planının ikinci defa gözden geçirildiğini duyurdu.

İbadi, başkent Bağdat’ta düzenlediği haftalık basın toplantısında, "Telafer’i kurtarma operasyonu sırasında herhangi bir yavaşlamanın meydana gelmesini istemediğimiz için, planı geliştirip ikinci defa gözden geçirdik." ifadelerini kullandı.

Telafer için tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getiren İbadi, operasyonun kısa bir süre içerisinde başlayacağına vurgu yaptı.

- Bağdat ile Amman kara yolu güvenliği

Irak ve Ürdün sınırının terör örgütü DEAŞ’tan temizlenmesinin ardından iki ülkeyi birbirine bağlayan kara yolunun güvenliğinin sağlanmasına değinen İbadi, "Bağdat ve Amman arasındaki uluslararası kara yolunun güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz." dedi.

Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonundan dolayı evlerinden olan iç göçmenlerin durumuna ilişkin ise İbadi, "Ninovalı (Musullu) iç göçmenlerin bölgelerine dönmesi, istikrar ve hizmetin gelmesi için bir takvim belirledik." diye konuştu.






















Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler