SON DAKİKA

İçişleri Bakanı Soylu: (2)

19 Ağustos 2017, C.tesi - 03:40
BAYBURT (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bilmenizi istiyorum ki en büyük gücümüz gördük ki demokrasidir, reydir, oydur, sandıktır. Her seferinde gittiğimiz ve müracaat ettiğimiz, doğruluğumuzdan emin olan ve bizden kendisine yanlış bir şey gelmeyeceğini bilen bu büyük millettir." dedi.

Soylu, AK Parti Bayburt İl Başkanlığında partililerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, 16 Nisan’ın büyük bir yolculuğun başlangıcı olduğunu belirterek "16 Nisan ümidin, bu ülkeye, millete ve medeniyete, ’Yeter artık haddinizi çok aştınız.’ diyenlere karşı geçmişimizden ve bugünden kuvvet alarak yarınlarımıza güçlü adımlar atmak suretiyle geleceğimizi şekillendirmek, bizim çektiğimizi bizden sonraki nesiller çekmesin diye bu ülkede hem demokratik adımın hem de bu milletin büyük adımının en önemli başlangıcıdır." dedi.

- "Bizi, saldıranlara teslim etmedi"


Ortaya konulan sonucun, sadece seçimlerden bir tanesinin birinciliğini elde etmek anlamı taşımadığını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu büyük bir şuurun tescilidir. Türkiye’yi zayıflatmaya çalışanlara karşı bizim en büyük gücümüz insan kaynağımızdır. Bilmenizi istiyorum ki en büyük gücümüz gördük ki demokrasidir, reydir, oydur, sandıktır. Her seferinde gittiğimiz ve müracaat ettiğimiz, doğruluğumuzdan emin olan ve bizden kendisine yanlış bir şey gelmeyeceğini bilen bu büyük millettir. Şu çok açık ve nettir, bizi çoktan yere sermişlerdi eğer millet kuvvetli, kavi bir şekilde, bizim samimiyetimizden herhangi bir endişesi olmayan bu millet olmasaydı. Samimiyetimizden bu milletin hiçbir zaman şüphesi olmamıştır. Hiçbir zaman şüphesi olmadığı için Gezi olaylarına, 17-25 Aralık darbesine, 6-7 Ekim olaylarına, etrafımızda oynanan oyunlara, ateş çemberinin içerisine çekmeye çalışanlara karşı bizi onlara teslim etmedi. Bizi ekonomik kumpaslar sonucunda bu ülkenin ayakta duramayacak hale gelmesini isteyenlere teslim etmedi. Bizi, saldıranlara teslim etmedi ve her zaman her sandığa gittiğimizde, her kendisine müracaat ettiğimizde ’Korkmayın, sizinle beraberiz yeter ki siz sırat-ı müstakimden, yeter ki doğru yoldan, yeter ki benim emanetimi namusuyla beraber taşıma iradesinden vazgeçmeyin.’ diyen bir anlayışı ortaya koydu."

- "Millet ileri gidemez diyenlere millet reyle cevap verdi"

Türkiye için 16 Nisan’ın alelade bir seçim olmadığını vurgulayan Soylu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Millet ileri gidemez diyenlere millet reyle cevap verdi. Ne söylemişlerse, gazetelerinde ne yazmışlarsa, bu milleti ne kadar küçümsemişlerse bu millet hiç yılmadı, korkmadı, ürkmedi. Bir gün geldi bu ülkede 21. asrın başından itibaren bir büyük yürüyüş başlatarak, lideri ona ne söylediğini anlayarak, liderinin samimiyetine inanarak, Recep Tayyip Erdoğan dediğinde sadece bir siyasi partinin genel başkanı değil bütün dünyaya ’Size, bu millete bunları yapmalarınıza müsaade etmeyeceğim.’ diyen bir anlayışı ortaya koydu ve bundan da bir gün olsun vazgeçmedi."

Soylu, bugün Türkiye’nin üzerine uluslararası arenada gelmeye çalışanların bir şeyi hesap edemediğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"Bu ülkede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sadece bir siyasi partinin genel başkanı ve sadece bu ülkede Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapan bir şahıs olarak düşünürlerse yanlışın içerisindedirler. Bugün 80 milyon için kalbi atan, vicdanıyla beraber bunu ortaya koymaya çalışan, çalışma arkadaşlarına da bu millete samimiyeti ve inancı anlatmaya çalışan ve Türkiye’nin tek kalp, tek gönül atmasını sağlayan kişidir. Bunu sadece siyasal fonksiyon olarak düşünenler yanılgı içerisindedirler. Bu şifreyi çözemeyen bir anlayışa sahiptirler. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne ortaya koyarlarsa koysunlar, nasıl bir süreç geliştirirse geliştirsinler onlar bu ülkede değiller, biz bu topraklardayız."

- "Bize rağmen bu coğrafyada kimsenin de oyun kurmasına müsaade etmeyiz"

Türkiye’nin aynı coğrafyadaki ülkelerle geçmişten gelen ilişkilerine işaret eden Soylu, "Bu coğrafyaya kim dışarıdan bir elbise biçmeye çalışırsa hep başarısız olmuştur ve başarısız olmaya mahkumdur. Biz bugün güçlü bir ülkeyiz, belki etrafımızda oyun kurabilecek kadar bugün bir güce sahip değiliz ama bilinmesini istiyoruz ki bize rağmen bu coğrafyada kimsenin de oyun kurmasına müsaade etmeyiz. Bugün Türkiye o kudrettedir." dedi.

Soylu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de görüşlerini paylaşarak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz’da üzerimize gelenler, 15 Temmuz’da bir darbeyle beraber bu ülkeyi işgal etmeye çalışanlar bambaşka bir hesabın, planın içerisindeydiler. Bunu açık bir şekilde gördük. İnsanlıktan yoksun, bu medeniyetin değerlerinden yoksun ve dinimize, inancımıza, o bize öğrettiklerine neredeyse muhalefet eder bir anlayışı ortaya koyanlar, birilerinin uşağı olmuş olanlar bize başka bir şey yapmaya çalıştılar. Bu toprakları ellerine geçirmeye çalıştılar, ’Eğer bunu beceremezsek ekonomisine zarar veririz, birliğine, beraberliğine zarar veririz.’ 15 Temmuz’dan itibaren bir yıl geçti ne oldu? Enflasyonumuz yüzde 35’e mi çıktı, Türkiye’ye gelen turistler gelmedi mi? Esas hayal kırıklığı ve yapmak istediklerinin temelinde bu yatmaktadır. Hiçbirisi olmadı çünkü biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Onların hesabı başka ülkelere yaptıklarından dolayı elde ettikleri başarılar olabilir ama hesap etmedikleri bir tek şey var, bu milleti ve bu milletin Allah’a olan teslimiyetini hesap etmiyorlar. Bu milletin en büyük gücü odur."

- "Uluslararası senaryocuları başımıza musallat ediyorlar"

Terör örgütlerinin Türkiye’nin başına musallat edilmeye çalışıldığını dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"Uluslararası senaryocuları başımıza musallat ediyorlar. Mübarek memlekette sanki onlar haklılar. DHKP-C eylem yapacak, bu ülkenin sözde aydınları onları savunacaklar. Gazetelerinde manşet atacaklar. Bu ülkede sermayelerini kazanmış, huzur ve güven ortamı içerisinde ekonomilerini büyütmüş olanlar seslerini çıkarmayacaklar. Kim çıkaracak? Yine bu millet ’Yanlıştır.’ diyecek."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler