SON DAKİKA

İHH Macaristan’da iftar verdi

27 Mayıs 2017, C.tesi - 20:54
BUDAPEŞTE (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de verdiği iftar yemeğine Macar Müslümanlar büyük ilgi gösterdi.

Vakfın iftar programına katılan İHH Başkan Yardımcısı Sait Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH’nın, 25 yıldır aralıksız sürdürdüğü yardımlarına bu yıl ramazan dolayısıyla dünyanın birçok yerinde devam ettiğini, bu kapsamda Macaristan’da iftar programlarının yanı sıra 300 aileye ramazan kumanyası dağıtıldığını söyledi.

İHH’nın uzun yıllardan beri bölgede çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Demir, ’’Bu akşam sonradan Müslüman olan Macarlar ve burada eğitim gören Türk öğrencilerle ramazanın ilk iftarını yaptık. Çok güzel bir program oldu ve katılım da iyiydi. Ramazan boyunca her salı ve perşembe hem Macar Müslümanlara hem de burada eğitim gören öğrencilere yönelik iftar programımız devam edecek.’’ dedi.

İHH ile ortaklaşa programı organize eden Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Ahmet Barışçıl da Macar Müslümanlara ramazan ayında bir aile ortamı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

’’Macaristan’da 10 yıldır İHH ile ortak projeler düzenliyoruz. Geçen sene Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerine ve mültecilere yardım programı düzenlemiştik. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Müslümanlara yönelik ramazan kumanyası ve iftar programı yapıyoruz. Özellikle sonradan hidayete eren Macar Müslümanlar ile birlikte iftar edip, ramazanı bir nebze de olsa yaşatmaya çalışıyoruz.’’

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler