SON DAKİKA

İhtiyaç sahipleri akülü sandalyelerine kavuştu

20 Ocak 2017, Cuma - 16:30
İSTANBUL (AA) - Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) tarafından "Yol Arkadaşım Olur musun?" sloganıyla 13 Kasım’da gerçekleşen Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nda toplanan bağışlarla alınan tekerlekli sandalyeler sahiplerine dağıtıldı.

Derneğin genel merkezinde düzenlenen törende konuşan Genel Başkanı Ramazan Baş, engelli vatandaşlar için akülü sandalyenin "özgürlük" anlamına geldiğini ifade ederek, kendisinin de 33 yıldır tekerlekli sandalye kullandığını anlattı.

Baş, 2005’te başladıkları akülü tekerlekli sandalye kampanyası kapsamında 81 ilde 7 bin 500 üzerinde tekerlekli sandalye dağıtıldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Binlerce insanın katıldığı maratondan elde edilen 556 bin liralık gelirle tanesi ortalama 3 bin 250 lira olan 169 tekerlekli sandalye alındı. 169 ihtiyaç sahibi yeni yıla yeni hediyeleriyle girecek ve özgürce hareket edilecek. Şu anda 57 ilde tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Bugün 22 kişi genel merkezimizde tekerlekli sandalyelerini almış olacak. Tekerlekli sandalyelerin ne demek olduğunu en iyi bilenlerden biriyim. Bu kampanya hiç bitmez."

Yeni yılda yeni kazaların oluşmamasını istediğini vurgulayan Baş, "Yeni yılda yeni omurilik felçlileri oluşmasın. Ne yazık ki her yıl 2 bin 500 kişi derneğimize üye, yaşama omurilik felçlisi olarak katılıyor. Engellilerimiz, yasal haklarını iyi öğrensinler, eğitim, sağlık hakkı var. Yeni yılda eşit şartlarda yaşamak için mücadele etsinler." diye konuştu.

Konuşmanın ardından İstanbul’da bulunan 22 ihtiyaç ihtiyaç sahibine akülü sandalyeleri verildi. Duygu dolu anların yaşandığı törende, sandalyelerine kavuşanlar çok mutlu olduklarını dile getirdi. Törende duygusal anların yaşandığı da görüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler