SON DAKİKA

İİT Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni

17 Temmuz 2018, Salı - 03:20
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her inanç grubunun, her etnik grubun yer aldığı bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kuralım. Dünya kendini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde görsün. Şu anda dünyanın tüm ülkeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde kendini görmüyor. Böyle bir yapı, adil bir yapı olamaz. Bunu görmemiz lazım." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni"ne katıldı.

Konuşmasında, tüm çabalarına rağmen İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde kadınların rolü ve etkinliği noktasında halen ciddi eksikliklerin bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "Teşkilat içerisinde kadınlarla ilgili yürütülen projelerde maalesef bir bariyer, bir dirençle karşılaşıyoruz. İnşallah ortak çabalarımızla bu direncin aşılacağına, kadınların teşkilat içerisinde hak ettikleri konuma geleceklerine inanıyorum. Bu süreçte sizin gibi vizyoner genç hanım kardeşlerime önemli vazifeler düşüyor. Unutmayın siz, hakkınızı aramazsanız kimse lütuf olarak onları size vermeyecektir. Bunu bilin." diye konuştu.


Toplantıya katılan kadınların her birinin önemli görevlere geleceği, ülkeye, İslam alemine ve tüm dünyaya yön vereceklerine olan inancını da aktaran Erdoğan, kadınların teknoloji, inovasyon ve bilişimde çığır açacak projelere imza atacak adımları da gerçekleştireceklerini söyledi.

"Geçtiğimiz günlerde yüksek teknoloji alanındaki özgün yatırımlarıyla tüm dünyada dikkat çeken Elon Musk ile bir görüşmem oldu. Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini, gayretini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayalle başlıyor. Eğer hayal olmazsa ondan sonra da bunu gerçekleştirebilmek mümkün değil. İnsan, hayal kurabildiği müddetçe yaşar ve başarıya koşar." ifadelerini kullanan Erdoğan, toplantıya katılanlara, "Hiç kimsenin hayallerinizi çalmasına, cesaretinizi hırpalamasına sakın müsaade etmeyin" tavsiyesinde bulundu. Erdoğan, kadınlardan özgüven sahibi olmalarını da istedi.

Elon Musk'ın "Bir ara ben tükendim, bittim. Artık para mara bir şey kalmadı bende. Ama yılmadım, azmettim ve kapılar açıldı, şu andaki duruma geldim." dediğini belirten Erdoğan, bir kere azmedip Allah'a tevekkül edildiğinde meselenin bittiğini vurguladı.

Türkiye'de ve İslam aleminde kadınların durumunu düzeltme konusunda çalıştıklarına dikkati çeken Erdoğan, Batılı ülkelerde "yabancı düşmanlığı, kültürel ırkçılık ve İslam karşıtlığı"nın giderek yaygınlaştığını söyledi.



- "Avrupa, açık hava hapishanesine dönüşüyor"

Dış görünüşü, dili, dini, ten rengi farklı olanın, hayat alanının da daraldığına işaret eden Erdoğan, "Avrupa özellikle bu kesimler için giderek bir açık hava hapishanesine dönüşüyor. Göçmenleri, ibadethaneleri, iş yerlerini hedef alan saldırılar artık haber değeri bile taşımıyor. Irkçı partiler birçok ülkede siyasetin merkezine oturdular. Hatta hükümet ortağı olacak oy oranlarına ulaştılar. Zannediyorlar ki orada biz ilanihaye kalacağız. Kalmayacaksınız, siz de gidicisiniz. Batı'da biz nice partiler gördük; geldiler, gittiler." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de de geçmişte çeşitli siyasi partilerin gelip gittiğini anlatan Erdoğan, kendilerinin aralıksız 15 yıldır Türkiye'yi yönettiklerini vurguladı.

Azim ve kararlılıkla Türkiye'yi yönetmeye devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Batı'daki karamsar tablonun en büyük mağduru Müslüman kadınlar. Başörtüsü yasakları Avrupa ülkelerinde giderek yaygınlaşıyor. Bir dönem ülkemizde olduğu gibi kamusal alan, özel alan kurnazlığı ile Müslüman kadınların hayata katılımları engellenmeye çalışılıyor. Müslüman kadınları evlerine hapsedecek bir anlayış virüs gibi yayılıyor. Bugün çoğu Avrupa ülkesinde bilhassa başörtülü kadınların istihdama katılabilmesi, hatta bazı yerlerde eğitim imkanları önemli ölçüde sınırlanmış durumdadır. Hemen her fırsatta bize demokrasi ve insan hakları dersleri verenler kendi ülkelerinde en temel insan haklarının çiğnenmesine ne yazık ki alkış tutmaktadır. Türkiye, bu adaletsizliğe ve çifte standarda dikkat çeken az sayıdaki ülkeden biri."



- "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimsenin haklarını ellerinden almasına izin vermeyeceklerini ve bu konuda kararlı olacaklarını vurgulayarak, "Terör bahanesiyle insanlarımızın ötekileştirilmesine, zihnimize pranga vurulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Küresel ölçekte hak, özgürlük ve adalet mücadelemizi sabırla sürdüreceğiz, yılmayacağız. Nerede olursa olsun hak bildiğimizi söyleyeceğiz. Tehditler gelebilir, nereden gelirse gelsin. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bunu böyle bileceğiz." ifadelerini kullandı.

Her platformda "Dünya beşten büyüktür" dediğini anımsatan Erdoğan, dünyada Birleşmiş Milletler Genel Kurulunu oluşturan 196 ülkenin, 5 ülkenin iki dudağının arasına mahkum olamayacağını kaydetti.

İkinci Dünya Savaşı'nın şartlarında ortaya çıkan tabloda BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi, 15 geçici üyeden oluştuğunu anımsatan Erdoğan, bu sayının zamanla 196'ya çıktığını anlattı.

BM Güvenlik Konseyinde Arakan'la ilgili kararda Çin'in "hayır" dediğini ve yaptırım konusunda BM Konseyinden karar çıkmadığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sadece Çin. Nerede adalet? Nerede bulacağız adaleti? Şimdi biz bunu dünyada gittiğimiz bütün yerlerdeki ülkelere söylüyoruz, anlatıyoruz. Herkeste bir korkaklık, bir ürkeklik var. 'Doğru söylüyorsun' diyorlar bana. Bunun karşısında durmak mümkün değil. Senin Birleşmiş Milletlerde daimi üye olma hakkın yok mu? Senegal niye BM'de daimi üye olmasın. Mısır, Türkiye, Suudi Arabistan, Libya niye olmasın? Çünkü bu beşlinin içinde bir tane Müslüman ülke yok. Üç kıtaya dağıtılmış, dünyanın tamamına da hitap etmiyor. Niçin? Onların da işine gelmiyor. Niye? Çünkü, burada diyorlar pasta var, siyasi pasta. Bu siyasi pastayı biz kimseyle paylaşamayız."

Erdoğan, "Dünya beşten büyüktür" derken dünyadaki tüm üyelerin daimi üye olabilmesini ifade ettiklerini hatırlatarak, daimi üyelerin 2 yılda bir değişmesini istediklerini anlattı.

Bu sistemle dünyadaki tüm ülkelerin daimi üye olmanın zevkine ereceğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Her inanç grubunun, her etnik grubun yer aldığı bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kuralım. Dünya kendini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde görsün. Şu anda dünyanın tüm ülkeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde kendini görmüyor. Böyle bir yapı adil bir yapı olamaz. Bunu görmemiz lazım. Mülkün temeli adalettir. Ama burada adalet yok. Adaletin olmadığı, çifte standardın hüküm sürdüğü bir dünyada huzur, barış ve esenlik de olamaz. Türkiye'nin mücadelesi tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, sessiz yığınların mücadelesidir. Türkiye'nin mücadelesi özünde anti emperyalist bir mücadeledir. Bu mücadeleyi bu can bu tende oldukça vermeye devam edeceğiz. Biz kavga etmiyoruz. Biz çatışma istemiyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz."

(Sürecek)







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler