SON DAKİKA

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Madaya çağrısı

09 Ocak 2016, C.tesi - 21:23

NEW YORK (AA) -
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suriye’nin Madaya kasabasında Esed rejiminin ve Hizbullah’ın kuşatması altındaki bölgeye insani yardım ulaştırmak için ortak uluslararası eylemde bulunulması çağrısında bulundu.NEW YORK (AA) - İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suriye’de Esed rejiminin ve Hizbullah’ın kuşatması altındaki Madaya kasabasına insani yardım ulaştırılması için ortak uluslararası eylem çağrısında bulundu. Suriye’de kuşatma altındaki bölgelerdeki açlık kriziyle ilgili yazılı açıklama yapan HRW, özellikle Madaya kasabasındaki açlık krizinin boyutlarına dikkati çekti.
HRW’nin açıklamasında, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) aralık ayında Suriye’de 400 bine yakın kişinin kuşatma altında olduğunu rapor ettiği hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca, eylül-kasım döneminde kuşatma altındakilerin sadece yüzde 1’nin gıda yardımı alabildiği ve yüzde 1’den daha azına sağlık yardımı ulaştırılabildiği belirtildi.
Suriye’de 4,5 milyon kişinin ulaşılması zor bölgelerde ve 400 bin kişinin de 15 ayrı kuşatılmış bölgede yaşadığı, bu bölgelerdekilerin bombalanma tehlikesi altında bulundukları ve gıda, su ve tıbbi bakımdan mahrum oldukları kaydedildi.
Kuşatılmış bölgelerde yaşanan krizle ilgili açıklamada bulunan HRW Ortadoğu Direktör Yardımcısı Nadim Houry, Madaya’da yaşanan acının, Suriye’nin diğer kuşatılmış bölgelerinde yaşayanlara yiyecek, barınak ve tıbbi yardım sağlanması açısından da "acil uyarı" niteliğinde olduğunu vurguladı.
Madaya’da, yerel aktivistlerin ve halkın Hizbullah ve rejim güçleri tarafından temmuzdan bu yana kuşatma altında olduğu belirtilen HRW açıklamasında, rejimin ekimden bu yana gelen yardımları engellediğinin de altı çizildi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler