SON DAKİKA

Irak Meclis Başkanından “Haşdi Şabi’yi seçime katmama“ çağrısı

07 Temmuz 2018, C.tesi - 14:30
BAĞDAT (AA) - Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, askeri güç olması nedeniyle Haşdi Şabi'nin önümüzdeki seçimlere katılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Cuburi, başkent Bağdat'taki parlamento binasında düzenlediği basın toplantısında, Haşdi Şabi'nin önümüzdeki seçimlere katılmasına izin verilmemesi gerektiğini böylece askeri ve siyasi uygulama arasında bir ayrım olacağını söyledi.

"Kurtarılan bölgelerde silah taşıyanların, bölge sakinlerinin oylarını etkileme amacıyla gözdağı vermemeleri" için de uyarıda bulunan Cuburi, parlamento seçimlerinden önce göçmenlerin evlerine geri dönmesi gerektiğini kaydetti.

Haşdi Şabi içerisinde silahlı grupları bulunan Bedir Örgütü, Asabin Ehlilhak, Yüksek İslami Konseyi (Şii) ve eski Başbakan Nuri el-Maliki’ye bağlı partilerin mecliste milletvekilleri bulunuyor.

Irak Bakanlar Kurulu dün, genel seçimin Mayıs 2018'de yapılması ve silahlı kanadı bulunan siyasi parti ile grupların seçimlere katılmaması kararı alınmıştı.

Başbakan Haydar el-İbadi de düzenlediği basın toplantısında, Haşdi Şabi'nin güvenlik mekanizmasına bağlı kurum olduğuna ve bunların siyasete (seçime) katılmayacağına dikkati çekerek, "Askeri kurumlarla siyaseti ayırmak lazım." demişti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler