SON DAKİKA

Irak Meclis Başkanı’ndan “komşu ülkelerle toplantı“ önerisi

22 Ekim 2016, C.tesi - 20:32
BAĞDAT (AA) - Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, komşu ülkelerin güvenlik ve birlikteliğin tesisi için düzenlenecek ortak bir oturuma çağrılması önerisinde bulundu.

Başkent Bağdat’ta gerçekleştirilen Dünya İslami Uyanış Kurulu Yüksek Konseyinin toplantısında konuşan Cuburi, "Bölgenin karşı karşıya olduğu problemlerin çözümü köklü ve kapsamlı olmalıdır. Bu problemler, birbiriyle ilişkilidir. Bu nedenle tüm çatışmaları sonlandıracak gerçek bir diyaloğa ihtiyaç var." dedi.

Bu diyaloğun, herhangi bir ön şart gösterilmeden başlaması, tavizlerin verilmesi ve barışçıl bir birlikteliğin tesisi için hazır olunması gerektiğini ifade eden Cuburi, Irak’ın diyaloğu desteklemeye ve çekince öne sürmeksizin diyaloğa katılmaya hazır olduğunu söyledi.

Cuburi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak diyaloğa hazır. Bu nedenle tüm komşu ülkelerin barışçıl birliktelik ve güvenliğin tesisi için ortak bir oturuma çağrılmasını öneriyorum. Biz somut bir ilerleme kaydetmeye hazırız. Irak, bu problemler konusunda hem etkilenen hem de etkileyen ülke konumunda."

Dünya İslami Uyanış Kurulu Yüksek Konseyi toplantısı, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin de katılımıyla bugün başladı.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler