SON DAKİKA

Irak ve Suriyeli Türkmenlere sağlık hizmeti

21 Ekim 2016, Cuma - 17:04
ANKARA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, "Türkiye’de bir yıldır yaşayan ve oturma izni olan Türkmen kardeşlerimiz kendi istekleriyle, bizim ilgili sağlık merkezlerimize başvurarak, kendilerine sağlık sigortası yaptırabiliyorlar." dedi.

SGK, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği ve ABBOT firması işbirliğiyle Türkmeneli Derneğinde, beslenme zorluğu çeken Irak ve Suriyeli Türkmenlere gıda takviyesi ulaştırma programının istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan SGK Başkan Yardımcısı Koç, Türkiye’de genel sağlık sigortası kapsamında tüm vatandaşlara sağlık hizmeti sunduklarını belirterek, Suriye ve Irak’tan gelen misafirlerin ise Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) üzerinden ilaçlarının karşılandığını, Sağlık Bakanlığı tarafından da tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Türkmenlerin sağlık konusunda sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Koç, tedavi konusundaki sıkıntılara Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde ve aile hekimliklerinde çözüm bulduklarını bildirdi.

Koç, "Türkiye’de bir yıldır yaşayan ve oturma izni olan Türkmen kardeşlerimiz kendi istekleriyle, bizim ilgili sağlık merkezlerimize başvurarak, kendilerine sağlık sigortası yaptırabiliyorlar." ifadesini kullandı.

Türkmenlerin yaptıracağı sağlık sigortasının ücretinin ayda 395 lira olduğunu aktaran Koç, ödenen ücretin rakamsal anlamda yüksek gözükse de, aileden anne veya babanın sigortalı olması durumunda tüm aile bireylerinin sağlık hizmetlerinden faydalanabildiğini dile getirdi.

"Müslüman camia olarak bir kardeşimizin derdi ile dertlenmek bizim asli görevimiz." diyen Koç, mevcut kampanyaların düzenlenecek yeni kampanyalarla geliştirilmesini gündeme alacaklarını kaydetti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler