SON DAKİKA

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den “İngilizce eğitime“ destek

04 Mayıs 2016, Çarşamba - 17:42
İSTANBUL (AA) - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in, "yabancı kültürün çocuk ve gençler arasında yaygınlaştığı" gerekçesiyle eleştirdiği İngilizce eğitiminin önemine dikkati çekti.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, başkent Tahran’da Öğretmenler Haftası münasebetiyle katıldığı törende konuşan Ruhani, yabancı dillerin gençlere iş imkanları sağladığını belirterek, İngilizce eğitiminin önemini vurguladı.

"Halk kaç dil öğrenmek istediğine kendisi karar vermeli." diyen Cumhurbaşkanı Ruhani, konuşmasında Hindistan’daki bilişim sektörünü örnek gösterdi.

Ruhani, şunları kaydetti:

"Hindistan’da İngilizce sayesinde bilişim teknolojisi alanında nasıl iş imkanları oluşturduklarına bakın. Biz, gelecek nesillere bilime daha rahat ulaşma imkanı sağlayacak, daha fazla iş imkanı getirecek ve dünya ile ekonomik ilişkilerimizi kolaylaştıracak bir dil öğretmeliyiz."

Ülkenin en üst düzey otoritesi kabul edilen dini lider Hamaney iki gün önce kendisini ziyarete gelen öğretmen ve eğitimcilere hitaben yaptığı konuşmada, çocuk ve gençler arasında yabancı kültürün yaygınlaşmasına yol açtığı gerekçesiyle ülkede İngilizce eğitimin teşvik edilmesini eleştirmişti. Hamaney, "Ben hemen yarın İngilizce eğitiminin kaldırılması gerektiğini söylemiyorum ancak ne yaptığımızı bilmeliyiz." demişti.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler