SON DAKİKA

İran’da Türk iş adamları toplantısı

21 Haziran 2018, Perşembe - 20:30
TAHRAN (AA) - Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Cengiz Gürsel, İran'daki Türk firmalarını bilgilendirme ve sorunlarını çözmeye yönelik toplantıların geliştirilerek devam edeceğini belirtti.

İran'da faaliyet gösteren iş adamlarıyla Tahran Türk Ticaret Merkezi'nde (TTTM)​ "Türk iş adamlarının İran'da yaşadıkları sorunlar ve çözüm yollarının" değerlendirildiği toplantı sonrası AA muhabirine konuşan Gürsel, 4'üncüsü gerçekleştirilen toplantıda ülkedeki ekonomik ve ticari gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Gürsel, "Ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkartılması hedefine ulaşmada iş adamlarımızın rolünü önemsiyoruz. İran'daki Türk firmalarını bilgilendirme ve sorunlarını çözmeye yönelik toplantılarımızı geliştirerek sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantının hedefinin, İran'daki Türk girişimcilerin bir araya gelmesi ve değişen kanun ve kurallarla ilgili bilgilendirme olduğunu dile getiren Gürsel, "Bugünkü toplantımızda İran'daki gümrük ve vergi kanunlarını anlatacak bir uzman davet ettik. Türk firmalarımıza bu konuda bilgi verdi. Firma temsilcilerimiz sorularını sorma imkanı buldular." diye konuştu.

Geçiş dönemindeki İran'da fırsatların yanı sıra bir takım risklerin de bulunduğuna dikkati çeken Gürsel, "İş adamlarımıza İran'da faaliyet gösterirken bütün adımlarında başta büyükelçiliğimizin ticaret müşavirliği olmak üzere, bu ülkenin kanunlarını bilen bir müşavirle hareket etmelerini öneriyoruz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler