SON DAKİKA

İş Mahkemeleri Kanunu

18 Haziran 2018, Pazartesi - 12:45
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan İş Mahkemeleri Kanununa ilişkin, "Reform niteliği taşıyan düzenlemenin iş dünyamız adına hayırlı olmasını diliyor, başta Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül olmak üzere hükümetimize ve kararda imzası bulunan milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, iş dünyasının talepleri doğrultusunda hazırlanan "İş Mahkemeleri Kanunu"nun reform niteliğinde olduğunu belirtti.

Yasal düzenlemeyle çalışanların kıdem, ihbar, fazla mesai, yıllık izin, ücret ve işe iade talepleriyle işverenin alacak ve tazminat taleplerindeki uyuşmazlıklarında, dava açmadan arabulucuya başvurulmasının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Burkay, "Uyuşmazlıkların çözümünde ülkemizde ilk olarak kurulan BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, üyelerimizin ve çalışanlarımızın her zaman yanında olacaktır." ifadesini kullandı.

Söz konusu kanunla mahkemelerin iş yükünün hafifleyeceğini, çalışma hayatındaki sorunların da çok kısa sürede ve dostane bir yaklaşımla çözüme kavuşturulabileceğini vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Reform niteliği taşıyan düzenlemenin iş dünyamız adına hayırlı olmasını diliyor, başta Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül olmak üzere hükümetimize ve kararda imzası bulunan milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimizle üyelerimizin ve çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Türkiye'de odalar ve borsalar arasında ilk Tahkim ve Arabuluculuk Merkezini hayata geçirdiği bildirilen BTSO'nun, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve merkezi Londra'da bulunan Tahkim Hakemleri Kurumu (Chartered Institute of Arbitrators) ile yapılan iş birliğiyle tahkim hakemi ve tahkim avukatı yetiştirilmesine de öncülük ettiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler