SON DAKİKA

“İşitme Engelliler Spor ve Uçurtma Şenliği“

27 Eylül 2016, Salı - 20:45
İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Beyazay Derneği’nin de katkılarıyla düzenlenen ve Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı olduğu "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında, "İşitme Engelliler Spor ve Uçurtma Şenliği" gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Spor AŞ, Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Türkiye Beyazay Derneği’nce organize edilen etkinlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Şehir Parkı Spor Tesisi’nde yapıldı.

Engelliler için farkındalık oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen organizasyonun öğleden önceki bölümünde, engelliler, bisiklet, okçuluk ve atletizm branşlarında yarışlara katıldı.

Final müsabakalarının ardından dereceye giren öğrencilere madalyaları etkinliğin öğleden sonraki bölümünde takdim edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinden hizmet alan işitme engelli bireyler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşitme Engelliler Okulları’nda eğitim alan öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 500 kişilik katılımla gerçekleştirilen etkinlik, çocuk ve gençlerin uçurtma uçurmasıyla sona erdi.

15 Temmuz Şehitleri’nin de anıldığı etkinlikler, engelli bireylerin uçurtmalar kadar özgür ve barış dolu olduğu mesajı verilmesi amaçlandı.

Öte yandan etkinlikte ayrıca minyatür futbol, basketbol ve özel reaksiyon aktivitelerine de yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler