SON DAKİKA

Isparta’da 700 harbiyelinin Ankara’ya götürülme girişimi davası

01 Kasım 2017, Çarşamba - 04:40
ISPARTA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara’ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile eski Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu, 9’u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, güvenlik gerekçesiyle adliyenin konferans salonunda yapıldı. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu, Merih Özşahin, Ahmet Nazif Şahinoğlu, Hüseyin Seçkin Eraslan ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu yargılanan eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eski Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Tanık beyanlarının dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu ve tutuksuz sanıkların tahliyelerine ilişkin taleplerini aldı. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, ayrıca sanıklara ait telefonların HTS kayıtlarının talep edilmesi, 15 Temmuz gecesi Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığının bir numaralı girişinde yer alan güvenlik kameralarının bilirkişi tarafından izlenmesi ve rapor haline getirilmesi kararı aldı.

Duruşma, 7 Kasım’a ertelendi.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler