SON DAKİKA

Isparta’daki FETÖ/PDY davasında karar (2)

19 Ağustos 2018, Pazar - 22:35
ISPARTA (AA) - Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılandığı davada 97 sanığa çeşitli sürelerde hapis ve para cezası verildi, 21 sanık berat etti, 11 sanığın dosyası ayrıldı.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.


Mahkeme, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme", "şantaj", "resmi belgede sahtecilik," "görevi kötüye kullanma" gibi suçlamalardan yargılanan sanık 129 sanıktan 97'sine çeşitli sürelerde hapis ve para cezası verdi, 21 sanık berat etti, 11 sanığın dosyası ayrıldı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali İhsan Altınok, Hüseyin Cahit Sevindir, Koşay Yücesoy, Mustafa Altıniş, Salih Sarıkaya, Şükrü Top, Talip Türcan'ın adli kontrol şartıyla ve yurt dışı yasağı konularak tahliyelerine karar verdi.

Heyet, tutuksuz sanıklardan Bülent Elmacı, Fatih Keyikpınar, Mehmet Eşref Armağan, Ömer Koçer'in tutuklanmasına karar verirken, Hayri Özdemir, Recai Şafak, Selçuk Ersan hakkında da yakalama emri çıkarıldı.


Bazı tutuksuz sanıklar "resmi belgeden sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından çeşitli miktarlarda hapis cezasına çarptırılırken, bazı sanıklar için hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.

130 sanığın yargılandığı dava 15 Ağustos 2016 tarihinde başlamış, sanıklardan eski Süleyman Demirel Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı'nın bu yılın ilk aylarında hayatını kaybetmesiyle sanık sayısı 129'a düşmüştü.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler