SON DAKİKA

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

25 Ağustos 2016, Perşembe - 22:59
RAMALLAH (AA) - Filistinliler İsrail’in açlık grevi yapan tutuklular hakkındaki uygulamalarını protesto ederek, 4 tutuklunun serbest bırakılması için acil harekete geçilmesini istedi.

Ramallah kentindeki Kasr’ul Hamra önünden Yasir Arafat Meydanındaki tutuklularla dayanışma çadırına doğru yürüyen Filistinliler, İsrail tarafında tutuklananların posterlerini taşıyarak İsrail’in tutuklulara yönelik uygulamalarını protesto etti.

Açlık grevine 55 gündür devam eden Muhmud el-Belbul, 51 gündür devam eden Muhammed el-Belbul ve 46 gündür devam eden İyad el-Harimi ile Malik el-Kadi’nin fotoğraflarını taşıyan Filistinliler, uluslararası topluma söz konusu 4 tutuklunun serbest bırakılması için acilen harekete geçmeleri çağrısı yaptı.

Esir İşleri Takip Yüksek Komitesi Koordinatörü Emin Şuman, İsrail’in tutukluların durumu kötüye gitmesine rağmen idari tutuklama uygulamasını devam ettirerek uluslararası kanunları ihlal ettiğini söyledi.

İsrail’in idari tutukluluk kararı karşısında mücadele edeceklerini ifade eden Şuman, süresiz açlık grevi yapan söz konusu 4 tutuklunun da tıpkı Filistinli Bilal Kayid gibi "zaferle" çıkacağını vurguladı.

İsrail’in haksız uygulamaları karşısında insanların daha fazla tepki göstermesini isteyen Şuman, uluslararası toplumdan İsrail’in idari tutukluluk uygulamasına son vermesi ve tutukluları serbest bırakması için harekete geçmeleri talebinde bulundu.

Kayid, İsrail’in idari tutukluluk uygulamasını protesto için hapishanede 71 gündür devam ettiği açlık grevini İsrail’in idari tutukluluk süresini sınırlandırmayı kabul etmesi üzerine dün durdurmuştu.

İsrail’in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail’in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler