SON DAKİKA

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepkiler

16 Ağustos 2017, Çarşamba - 10:00
SAKARYA (AA) - Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan platform üyeleri, "Barış, kardeşlik ve adalet için kendine değil, herkese Müslüman", "Siyonist işgale son, Filistin’e özgürlük" ve "Siyonizm yenilecek, direniş kazanacak" yazılı dövizler taşıyarak, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Ali Güler, siyonistlerin, Mescid-i Aksa’ya yönelik operasyonlarıyla Kudüs Müslümanlarına zulmettiğini söyledi.

Müslümanların Filistin’den çıkarılması ve Filistin’in bir Yahudi yurdu haline getirilmesi için her türlü gayretin gösterildiğine işaret eden Güler, "Kudüs’ün, Gazze’nin, Batı Şeria’nın, tüm Filistin’in evlatları siyonistlere karşı bütün güçleriyle direniyorlar." dedi.

Güler, Müslümanların birbirine düşürüldüklerini ve Filistin davasını unuttuklarını savunarak, "Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Yemen’de iç savaşlarla birbirimizi boğazlıyoruz. Asıl düşmanları unuttuk. Amerika ve İsrail’in bölgemizdeki tuzaklarına düştük. Mezhebi ve etnik ayrışma hastalığına düçar olduk. Tam bir kaos halini yaşıyoruz. Artık silkinmemiz gerekiyor. Vahdeti sağlamalıyız. Bölgemizdeki iç savaşı barışçıl müzakerelerle sonlandırıp, tüm enerjimizi Amerika ve İsrail’in bölgemizden kovulmasına harcamak zorundayız. Filistin sorununu tekrar ümmet için merkezi bir konuma oturtmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler