SON DAKİKA

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepkiler

17 Ağustos 2017, Perşembe - 18:40
CEZAYİR (AA) - Cezayir, uluslararası topluma İsrail’in "suç eylemlerine" karşı Filistin halkını ve kutsallarını koruma çağrısında bulundu.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulaziz bin Ali eş-Şerif, yaptığı yazılı açıklamada, "Mescid-i Aksa’nın çevresinde İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü öldürme ve tutuklama eylemleri gibi tehlikeli ihlallerin ve Müslümanların ibadetlerinden alıkonulmasının terör suçu olduğunu ve bunları en güçlü ifadelerle kınadıklarını" belirtti.

Şerif, açıklamasında "İslam’ın kutsallarını Yahudileştirmeye çalışan sistematik uygulamalar ile gerginliği tırmandırmanın devam etmesi karşısında Filistin halkını ve kutsallarını korumak, savunmasız halkın her gün maruz kaldığı bu suç eylemlerine son vermek için uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail, Mescid-i Aksa’nın kapılarına kurduğu metal dedektörler vasıtasıyla Aksa Vakfı tarafından kontrol edilen Harem-i Şerif’te egemenlik sağlamak istiyor.

Filistin halkı, metal dedektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil, Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor. İsrail’in, Aksa’yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfı’na danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabul edilmesi halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa’nın zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsis edilmesinden ve ellerinden alınmasından endişe ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler